Експерт розкрив, як Google впливає на суспільну думку

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Домінування Google в онлайн-просторі значно впливає на громадську думку часто способами, які користувачі можуть не усвідомлювати, пише Зак Амос з ReHack для HackerNoon. Будучи основною пошуковою системою для більшості в світі, Google став синонімом онлайн-пошуку, що призводить до ефекту, коли користувачі схильні довіряти першим результатам пошуку більше, ніж іншим джерелам.

Реклама

Чому це так важливо

Дослідження показують, що майже 29% користувачів клікають на перше посилання, тоді як менше 10% досліджують результати нижче за третє місце. Ця поведінка викликає занепокоєння, оскільки контент із високим рейтингом не завжди є найнадійнішим через цілком існуючі маніпуляції.

Більше того, близько 82% американських інтернет-користувачів висловлюють загальну довіру до результатів Google, забуваючи, що алгоритми пошукової системи можуть ненавмисно просувати неточну інформацію, що вводить в оману. Персоналізовані функції ще більше ускладнюють ситуацію, створюючи «відлуння-камери», в яких користувачі зустрічають тільки ту інформацію, яка відповідає їхнім попереднім пошукам.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоhackernoon.com

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ