Новини України та Світу

Двоє китайців отримали тюремний термін за шахрайство з iPhone на суму $2,5 млн

Share
Час читання: < 1 хв.

У США двох громадян Китаю засудили до ув’язнення за шахрайство щодо Apple. Хаотянь Сунь та Пенфей Сюе були засуджені за обмін 6 тисяч підроблених iPhone на справжні пристрої, що призвело до збитків компанії на суму понад $2,5 млн.

Що відомо

Схема шахрайства працювала з липня 2017 року до грудня 2019 року. Зловмисники використали програму Apple для заміни несправних підроблених iPhone на справжні пристрої.

Вони відправляли підроблені iPhone з підробленими IMEI та серійними номерами до роздрібних магазинів Apple та авторизованих постачальників послуг корпорації, представляючи їх як несправні пристрої. Apple надавала на заміну справжні iPhone, які потім переправлялися назад до Гонконгу та продавали.

В результаті розслідування Сунь та Сюе були заарештовані наприкінці 2019 року. Їх засудили у лютому 2024 року за поштове шахрайство та змову з метою скоєння поштового шахрайства. Сунь був засуджений до 57 місяців ув’язнення, а Сюе – до 54 місяців. Суд також зобов’язав їх виплатити компанії Apple понад $1 млн і майже $400 тис. як відшкодування збитків.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: AppleiPhone
  • Останні записи

    iPhone SE першим отримає фірмовий 5G-модем від Apple

    Цей бюджетний смартфон обіцяє значні зміни, порівняно з поточною моделлю. Зовні новий iPhone SE 4…

    04.10.2024

    Xiaomi 14T здивував якістю дисплея, залишивши позаду iPhone 15

    Фахівці DxOMark провели тестування нового дисплея смартфона Xiaomi 14T. Вони вивчили панель за декількома показниками,…

    04.10.2024

    Опубліковано список бюджетних смартфонів з найкращими характеристиками

    Редакція ресурсу Tom's Guide опублікувала список найкращих бюджетних смартфонів, які не потребують значних фінансових витрат.…

    04.10.2024

    В мережі показали макет Samsung Galaxy S25

    Девід Ковальскі, який відомий під ніком @xleaks7 на X/Twitter, опублікував кілька фотографій макета разом із…

    04.10.2024

    Як часто власники iPhone та Android змінюють смартфони

    За даними дослідників, власники iPhone рідше змінюють свої смартфони в порівнянні з Android-користувачами. Детальніше про…

    04.10.2024

    Очікується, що One UI 7 запозичить одну з функцій Apple Intelligence

    Відомий інсайдер під ніком Ice Universe поділився подробицями про майбутню версію мобільної прошивки Samsung One…

    04.10.2024