Двоє китайців отримали тюремний термін за шахрайство з iPhone на суму $2,5 млн

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

У США двох громадян Китаю засудили до ув’язнення за шахрайство щодо Apple. Хаотянь Сунь та Пенфей Сюе були засуджені за обмін 6 тисяч підроблених iPhone на справжні пристрої, що призвело до збитків компанії на суму понад $2,5 млн.

Реклама

Що відомо

Схема шахрайства працювала з липня 2017 року до грудня 2019 року. Зловмисники використали програму Apple для заміни несправних підроблених iPhone на справжні пристрої.

Вони відправляли підроблені iPhone з підробленими IMEI та серійними номерами до роздрібних магазинів Apple та авторизованих постачальників послуг корпорації, представляючи їх як несправні пристрої. Apple надавала на заміну справжні iPhone, які потім переправлялися назад до Гонконгу та продавали.

В результаті розслідування Сунь та Сюе були заарештовані наприкінці 2019 року. Їх засудили у лютому 2024 року за поштове шахрайство та змову з метою скоєння поштового шахрайства. Сунь був засуджений до 57 місяців ув’язнення, а Сюе – до 54 місяців. Суд також зобов’язав їх виплатити компанії Apple понад $1 млн і майже $400 тис. як відшкодування збитків.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ