Нове дослідження: Використання фітнес-браслетів шкодить психіці

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Вчені з Льєжського університету в Бельгії провели дослідження, яке показало, що надмірне використання фітнес-браслетів та смарт-годин для відстеження фізичної активності та загального стану здоров’я може негативно позначитися на психічному здоров’ї.

Реклама

Результати цього дослідження були опубліковані в Journal of Consumer Affairs (JCA).

У дослідженні взяли участь 30 осіб, які використовували фітнес-браслети для різних цілей, включаючи зниження ваги та покращення продуктивності. Рівень залучення користувачів до використання пристроїв варіювався: деякі відзначали зростаючий інтерес, тоді як інші згодом втрачали його.

Серед учасників дослідження була група, яка стала одержима здоровим способом життя. Вони витрачали багато часу вивчення даних про своє здоров’я і прагнули до досягнення ідеальних показників.

Надмірна увага до даних про здоров’я та прагнення до досягнення цілей, незважаючи на можливі помилки у вимірах, негативно позначалися на загальному стані здоров’я та викликали стрес.

Користувачі почали сприймати інформацію від фітнес-браслетів як достовірну, ігноруючи можливі помилки, що призвело до нав’язливого прагнення досягнення цілей, яке суперечило їхньому благополуччю.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ