WhatsApp вводить функцію перевірки посилань для захисту від шкідливого контенту і фейкових новин

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

У найближчому майбутньому WhatsApp матиме функцію, що дозволяє оперативно перевіряти посилання, отримані в месенджері. Ця функція особливо актуальна для повідомлень, що часто пересилаються, які можуть містити дезінформацію або шкідливий контент.

Реклама

Докладніше

Нова опція дозволить отримати інформацію про ресурс за допомогою пошуку Google. WhatsApp гарантує конфіденційність даних: повідомлення не зберігаються і не обробляються на серверах месенджера.

В даний час функція знаходиться на стадії розробки і стане доступною в одному з майбутніх оновлень.

До цього користувачів месенджера WhatsApp застерегли від нової шахрайської схеми, яка може призвести до втрати не тільки облікового запису в месенджері, але й надати доступ шахраям до Держпослуг та інших програм.

Суть схеми дуже проста: шахрай відправляє невинну листівку чи інші медіафайли в особисті повідомлення користувача. Щоб переглянути матеріал, жертва змушує встановити віруси на свій смартфон.

Після перегляду користувач перенаправляється на сторонній сайт, де запропонують йому зареєструватися через Держпослуги. Причин для реєстрації може бути багато: виграш призу, участь у розіграші, виплата допомоги тощо.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ