Новини України та Світу

Кількість видалених акаунтів у соцмережі X зросла втричі

Share
Час читання: < 1 хв.

Соціальна мережа X (колишній Twitter) оприлюднила новий звіт щодо модерації контенту за першу половину 2024 року. На тлі зростаючого занепокоєння рекламодавців щодо токсичності на платформі, компанія здійснила низку заходів для покращення безпеки користувачів і підтримки чистоти контенту.

За даними звіту, кількість заблокованих акаунтів зросла більш ніж утричі: протягом цього періоду було заблоковано близько 5,3 мільйона акаунтів, порівняно з 1,6 мільйона у першій половині 2022 року. Також понад 10,6 мільйона постів були видалені або позначені за порушення правил спільноти.

Найпоширенішими порушеннями стали ворожі висловлювання — саме через це видалено близько 4,9 мільйона постів. Крім того, значну кількість контенту було вилучено через образи та домагання (2,6 мільйона постів) і за насильницький контент (2,2 мільйона постів).

Ці заходи є відповіддю на постійний тиск з боку рекламодавців та правозахисних організацій, які занепокоєні рівнем токсичності на платформі. Після придбання Twitter Ілоном Маском у 2022 році модерація контенту зазнала суттєвих змін. Для порівняння, у другій половині 2021 року було заблоковано близько 1,3 мільйона акаунтів і позначено 4,3 мільйона постів.

Незважаючи на те, що X заявляє, що менше 1% усіх постів порушують правила, ситуація викликає серйозне занепокоєння серед рекламодавців і правозахисних груп, які закликають до подальших дій для поліпшення середовища спілкування і зниження рівня агресії на платформі.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Що ви можете робити з USB-C на iPhone 16

    Усі моделі iPhone 16 тепер оснащені роз’ємом USB-C, який замінює попередній Apple Lightning. Цей новий…

    26.09.2024

    Названо 10 змін прийдешнього OnePlus 13 порівняно з OnePlus 12

    На YouTube-каналі Fiiber поділилися інформацією про очікування від нового флагмана OnePlus 13. Смартфон буде презентовано…

    26.09.2024

    iPhone 16 Pro порівняли за якістю фото і відео з iPhone 5S

    В інтернеті поширена думка, що якість фото на нових iPhone практично не відрізняється від попередніх…

    26.09.2024

    Скільки пам’яті iPhone потребуватимуть АІ-функції Apple Intelligence

    Нові функції Apple Intelligence, що базуються на генеративному ШІ, займуть невелику кількість внутрішньої пам'яті на…

    26.09.2024

    Оновлення iOS 18.1 зробило процесор iPhone 16 Pro таким же потужним, як комп’ютерний Apple M2

    З виходом iOS 18.1 beta, продуктивність процесора A18 Pro у iPhone 16 Pro значно покращилася,…

    26.09.2024

    Meta представила Orion, свої перші AR-окуляри

    Meta презентувала свої перші AR-окуляри під назвою Orion, які, за заявою компанії, є одними з…

    26.09.2024