Джоні Айв у співпраці з OpenAI створюють смартфон, який переверне ринок

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Легендарний колишній дизайнер Apple Джоні Айв спільно з OpenAI, яка останнім часом привертає багато уваги у світі технологій, працює над новим типом смартфона, здатного “струсити галузь”.

Реклама

За інформацією NY Times, Айв очолює цей проєкт, в якому беруть участь ще дев’ять осіб, серед яких Тан Тан та Еванс Хенкі — одні з творців оригінального iPhone. Команда розташована в Сан-Франциско, а на розробку виділено близько 1 мільярда доларів.

Чутки про революційний гаджет Айва та OpenAI з’явилися ще минулого року, коли стало відомо, що проєкт черпає натхнення з технології сенсорних екранів та оригінального iPhone. Обговорюється також, що “генеративний ШІ дозволить створити новий тип обчислювального пристрою, який надасть користувачам більш потужні можливості, ніж традиційне програмне забезпечення”.

Хоча подробиць наразі обмаль, повідомляється, що смартфон значною мірою спиратиметься на функції штучного інтелекту. Операційна система планується з інтеграцією ШІ в своїй основі, що дозволить користувачам уникнути ручного управління.

Джоні Айву, який десятиліттями працював в Apple разом зі Стівом Джобсом, приписують дизайн багатьох знакових гаджетів компанії, включаючи iPod, iPhone, iPad та MacBook. Тож можна очікувати, що новинка також буде мати стильний вигляд.

Поки одні працюють над заміною смартфонів, інші шукають нові форм-фактори для пожвавлення ринку. Наприклад, Huawei нещодавно випустила перший телефон, що складається втричі. Ціни на новинку стартують від 2800 доларів, але це не завадило їй стати хітом.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоУНІАН

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ