Суд скасував штраф у 1,7 мільярда доларів для Google

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Google здобула важливу перемогу в суді, скасувавши штраф у розмірі 1,5 мільярда євро, накладений Європейською комісією у 2019 році. Суд Європейського Союзу визнав, що в початковому рішенні були допущені процедурні помилки, які призвели до скасування штрафу. Це покарання було накладено за порушення антимонопольного законодавства, пов’язаного з рекламною платформою AdSense. Європейська комісія стверджувала, що Google зловживала своїм домінуючим становищем на ринку, обмежуючи конкурентів у розміщенні реклами на сайтах видавців. Зокрема, компанію звинувачували в тому, що вона нав’язувала видавцям умови, які перешкоджали рекламі конкурентів.

Реклама

Суд встановив, що Європейська комісія помилилася в оцінці умов рекламних контрактів Google. Він зазначив, що комісія не змогла довести, що умови контрактів насправді обмежували інновації та закріплювали домінування Google на ринку. У підсумку суд скасував накладений штраф. Google привітала це рішення, підкресливши, що справа стосувалася обмеженого аспекту їхньої діяльності, який був змінений ще у 2016 році. Представники компанії висловили задоволення визнанням судом помилок у первісному рішенні та скасуванням штрафу.

Проте, незважаючи на цю перемогу, Google продовжує стикатися з антимонопольними розслідуваннями як в Європі, так і в США. Європейська комісія вже розпочала нове розслідування щодо рекламних технологій Google, і не виключено, що в майбутньому компанія може отримати нові штрафи та обмеження.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ