Нова соцмережа в App Store не має жодного живого користувача

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

У магазині додатків App Store з’явився новий мобільний додаток SocialAI, який є аналогом X (Twitter). Головна особливість цієї соціальної мережі полягає в тому, що всі облікові записи, пости і контент створюються штучним інтелектом, за винятком самого користувача.

Реклама

Після завантаження та реєстрації в SocialAI, користувач може вибрати «тип передплатників», які оточуватимуть його обліковий запис: «підтримуючі», «оптимісти», «скептики», «ботаніки», «тролі», «хейтери» та інші. Усього доступно 32 категорії, і потрібно вибрати щонайменше три з них. Вибір типу передплатників вплине на поведінку ботів у мережі.

Наприклад, якщо користувач хоче отримати підтримку, йому слід вибрати оптимістичних та надихаючих ШІ-ботів, які залишатимуть позитивні коментарі під кожним постом. Для отримання критики можна вибрати більш серйозних і осмислених ботів.

Журналісти The Verge протестували SocialAI і відзначили, що нейромережа переважно відповідає за шаблоном з кількома короткими виразами, жартами та емодзі.

Розробник SocialAI, програміст Майкл Саймен, розпочав роботу над додатком у 2022 році і залучив близько 3 млн доларів інвестицій. Він зазначив, що мета створення соціальної мережі — допомогти людям бути почутими і зрозумілими, а також забезпечити підтримку та зворотний зв’язок.

Проте аналітики TechCrunch вважають, що SocialAI навряд чи стане успішною, оскільки вона лише демонструє нинішній рівень розвитку штучного інтелекту і може не зацікавити велику кількість користувачів. Експерти вважають, що навіть ті, хто завантажить додаток, навряд чи використовуватимуть його регулярно.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ