Компанія Kongsberg відкриє ще один завод з виробництва ракет у США

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Норвезька компанія Kongsberg Defence and Aerospace оголосила про плани будівництва нового заводу з виробництва ракет у США, щоб задовольнити зростаючий попит на свої технології. Це рішення стало продовженням розширення виробництва в Норвегії та запуску нового заводу в Австралії.

Реклама

Завод у Джеймс-Сіті, штат Вірджинія, буде розташований поблизу ключових об’єктів ВМС США та забезпечить додаткові потужності для виробництва, обслуговування та модернізації ракет Kongsberg Naval Strike Missiles (NSM) і Joint Strike Missiles (JSM). Генеральний директор Kongsberg Гейр Хой зазначив, що нові підприємства в США, Австралії та Норвегії допоможуть задовольнити глобальний попит на ці унікальні технології та зміцнити оборонний потенціал. Він також підкреслив важливість продовження інвестицій у США та створення нових робочих місць.

Цей завод стане другим новим підприємством Kongsberg у США за останні місяці, і його будівництво пов’язане з можливим багаторічним контрактом з Міністерством оборони США. Компанія вже постачає ракети для ВМС, Корпусу морської піхоти та ВПС США, що забезпечило стабільність, необхідну для інвестицій у країну. Президент Kongsberg Defence and Aerospace Ейрік Лі підкреслив, що новий завод дозволить краще обслуговувати американських союзників та розширювати місцевий ланцюг постачань.

Новий завод буде оснащений для складання, модернізації та ремонту ракет NSM і JSM. NSM – це передова протикорабельна ракета з високою стійкістю до оборонних систем противника, а JSM – це ударна ракета для авіації, яка може встановлюватися на винищувачі F-35A, зберігаючи малопомітність літака під час виконання операцій.

Компанія також зазначила, що вона є єдиним постачальником дистанційних бойових систем для армії та Корпусу морської піхоти США, виробляючи продукцію на своєму заводі у Джонстауні, Пенсільванія.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ