Новини України та Світу

Екс-керівник Samsung затриманий за підозрою у крадіжці напівпровідникових розробок

Share
Час читання: 2 хв.

Колишнього керівника Samsung арештували за звинуваченням у крадіжці напівпровідникових технологій для створення нової компанії в Китаї, повідомляє столична поліція Сеула. Серед затриманих — Чой, генеральний директор китайської напівпровідникової компанії Chengdu Gaozhen (CHJS), і Ох, відповідальний за розробку процесів.

Корейська влада стверджує , що цей інцидент «підірвав основи економічної безпеки» і може спричинити «потенційне ослаблення національної конкурентоспроможності».

Чой Джінсеог, колишній керівник Samsung і SK Hynix, раніше був важливою фігурою в розробці мікросхем пам’яті DRAM у Samsung та зробив значний внесок у технології пластин Samsung Foundry. Після відходу з Samsung у 2001 році він приєднався до SK Hynix, але його кар’єра пізніше зазнала краху.

У 2020 році Чой заснував свою напівпровідникову компанію Chengdu Gaozhen у партнерстві з місцевим урядом Китаю. Однак минулого року його плани були зірвані після звинувачень у промисловому шпигунстві, зокрема у крадіжці технологій та конструкцій заводів від Samsung.

Чой планував використати викрадену інформацію для створення виробництва напівпровідників у Китаї за підтримки місцевого уряду. Також повідомлялося, що Foxconn могла стати потенційним ключовим клієнтом його підприємства, хоча Foxconn заперечує будь-яку причетність до витоку комерційної таємниці.

Згідно з корейськими ЗМІ, в схемі також брав участь інший колишній старший науковий співробітник Samsung, містер О, якого Чой завербував разом з іншими експертами з південної Кореї для викрадення технологій пам’яті Samsung і заводських креслень.

Минулого тижня Чой та О були затримані, повідомляє відділ розслідування безпеки промислових технологій Сеульського управління поліції. Розслідуються також кілька інших співробітників, які перейшли з Samsung та інших вітчизняних компаній до Chengdu Gaozhen, для визначення їхньої можливій причетності до витоку комерційної таємниці.

Згідно з оцінками, витік інформації, що стосується виробничого процесу, оцінюється приблизно в 4,3 трильйона вон (близько 3,26 мільярда доларів).

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Samsung
  • Останні записи

    Samsung Galaxy S25 Ultra отримає дизайн, натхненний Galaxy Note 7

    Samsung планує оновити дизайн флагманського смартфона Galaxy S25 Ultra, наблизивши його зовнішній вигляд до моделі…

    17.09.2024

    Розкриті кодові імена для п’яти смартфонів Google Pixel 10

    Компанія Google продовжує активно розвивати свій сегмент смартфонів і не має наміру зупинятися на досягнутому.…

    17.09.2024

    iPhone 16 не справив враження на потенційних покупців, iPhone 15 все ще лідирує

    Кожного разу, коли на ринок виходить нова серія смартфонів Apple, з'являється інсайдер, який обіцяє справжню…

    17.09.2024

    Забудьте про складки: Samsung може випустити телефон, який можна згортати

    Ми знаходимося в епіцентрі конкурентної боротьби на ринку преміум-смартфонів, де такі компанії, як Samsung, Google,…

    17.09.2024

    Десятки рекламних зображень розкрили дизайн Galaxy S24 FE

    Портал Android Headlines опублікував понад 60 детальних рендерів "фанатської" версії Galaxy S24 FE. Більшість зображень…

    17.09.2024

    iPhone 11, 12, 13 і 14 з iOS 18 розряджаються швидше, ніж з iOS 17

    Одне з перших відеопорівнянь часу роботи популярних смартфонів Apple із встановленими iOS 17 та новою…

    17.09.2024