Екс-керівник Samsung затриманий за підозрою у крадіжці напівпровідникових розробок

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Колишнього керівника Samsung арештували за звинуваченням у крадіжці напівпровідникових технологій для створення нової компанії в Китаї, повідомляє столична поліція Сеула. Серед затриманих — Чой, генеральний директор китайської напівпровідникової компанії Chengdu Gaozhen (CHJS), і Ох, відповідальний за розробку процесів.

Реклама

Корейська влада стверджує , що цей інцидент «підірвав основи економічної безпеки» і може спричинити «потенційне ослаблення національної конкурентоспроможності».

Чой Джінсеог, колишній керівник Samsung і SK Hynix, раніше був важливою фігурою в розробці мікросхем пам’яті DRAM у Samsung та зробив значний внесок у технології пластин Samsung Foundry. Після відходу з Samsung у 2001 році він приєднався до SK Hynix, але його кар’єра пізніше зазнала краху.

У 2020 році Чой заснував свою напівпровідникову компанію Chengdu Gaozhen у партнерстві з місцевим урядом Китаю. Однак минулого року його плани були зірвані після звинувачень у промисловому шпигунстві, зокрема у крадіжці технологій та конструкцій заводів від Samsung.

Чой планував використати викрадену інформацію для створення виробництва напівпровідників у Китаї за підтримки місцевого уряду. Також повідомлялося, що Foxconn могла стати потенційним ключовим клієнтом його підприємства, хоча Foxconn заперечує будь-яку причетність до витоку комерційної таємниці.

Згідно з корейськими ЗМІ, в схемі також брав участь інший колишній старший науковий співробітник Samsung, містер О, якого Чой завербував разом з іншими експертами з південної Кореї для викрадення технологій пам’яті Samsung і заводських креслень.

Минулого тижня Чой та О були затримані, повідомляє відділ розслідування безпеки промислових технологій Сеульського управління поліції. Розслідуються також кілька інших співробітників, які перейшли з Samsung та інших вітчизняних компаній до Chengdu Gaozhen, для визначення їхньої можливій причетності до витоку комерційної таємниці.

Згідно з оцінками, витік інформації, що стосується виробничого процесу, оцінюється приблизно в 4,3 трильйона вон (близько 3,26 мільярда доларів).

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ