Samsung звинуватив колишніх топ-менеджерів у крадіжці технологій на суму $3,2 млрд

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

У Південній Кореї поліція затримала кількох колишніх топ-менеджерів компанії Samsung за підозрою в крадіжці технологій на користь Китаю, що завдало збитків на суму $3,2 млрд. Серед затриманих виявився 66-річний Choi, генеральний директор спільного китайського підприємства з виробництва чіпів.

Реклама

За версією слідства, Choi передав китайській компанії технологію виробництва 20-нанометрових чіпів DRAM за допомогою іншого співробітника, Oh, який відповідав за проєктування заводу. Крім того, Choi намагався залучити інших південнокорейських фахівців для роботи на своєму підприємстві.

Правоохоронці заявили, що такі дії “послабили конкурентоспроможність країни в умовах глобальної війни за чіпи”. Влада впевнена, що арешт керівництва зупинить роботу китайського заводу, пов’язаного з Choi.

Як повідомляє Tom’s Hardware, це не перший випадок арешту співробітників південнокорейських технологічних компаній за крадіжку комерційної таємниці. Наприклад, у травні минулого року затримали колишню співробітницю SK hynix, яка намагалася вивезти документи з конфіденційною інформацією, імовірно для Huawei, хоча жінка заперечує свою причетність.

Крім того, Тайвань неодноразово звинувачував Китай у крадіжці інтелектуальної власності та переманюванні інженерів для розвитку своєї напівпровідникової галузі. Китайська влада не коментує ці звинувачення, проте країна потребує розвитку власних технологій виробництва чіпів, оскільки значну частину обладнання імпортує із Заходу. Хоча США наклали санкції, Китай активно продовжує розвивати свою напівпровідникову промисловість, використовуючи власні ресурси рідкісноземельних металів.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоtomshardware.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ