Буданов розповів про майбутнє Telegram в Україні

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Месенжер Telegram у розумінні українських спецслужб загрожує національній безпеці України. Про це начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов розповів в опублікованому 7 вересня інтерв’ю радіо “Хартія”.

За даними ГУР, Telegram став головним джерелом інформації для українців. Буданов вважає за необхідне деанонімізувати авторів каналів, щоб уможливити їхнє притягнення до відповідальності за неправдиву інформацію.

Реклама

“Давайте, як кажуть, “офізичимо” всі ці Тeleграram-канали. Ти хочеш мовити якісь новини? Будь ласка, зареєструйся, щоб усі розуміли – цей канал зареєстрований за Івановим Іваном Івановичем, громадянином Російської Федерації, який проживає в місті Москва. Чи за якимось громадянином України. Щоб була відповідальність людини особиста за те, що вона там розміщує”, – сказав голова військової розвідки.

Говорячи про ймовірність закриття доступу до месенжера в Україні, Буданов зазначив, що це “трохи технічно важче”, ніж було з блокуванням соцмереж “Вконтакте” та “Однокласники”, але – “можливо”.

На запитання, чи шкодить Х (колишній Twitter) під час війни з Росією, начальник ГУР заявив, що російська пропаганда фактично не використовує його на шкоду Україні.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ