Великобританія поставить Україні 650 багатоцільових ракет Martlet

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Перед наступною зустріччю Контактної групи з оборони України у форматі Рамштайн стало відомо, що Великобританія анонсує новий пакет військової допомоги, до якого увійдуть 650 багатоцільових ракет Martlet французького виробництва. Загальна вартість цього постачання складе 210 мільйонів доларів.

Реклама

Очікується, що міністр оборони Великобританії Джон Хілі офіційно оголосить про постачання ракет сьогодні під час зустрічі на американській авіабазі «Рамштайн» у Німеччині. Усі обіцяні ракети Martlet будуть доставлені до кінця року.

Martlet – це багатофункціональна ракета з лазерним наведенням, що розвиває швидкість 1,5 Mach. Її можна запускати з гелікоптерів, сухопутних платформ, кораблів або переносних зенітно-ракетних комплексів. Основне призначення цих ракет – протиповітряна оборона, особливо проти безпілотних літальних апаратів. Вартість кожної ракети складає приблизно 30 тисяч доларів, що робить її дешевшою за російський дрон-камікадзе «Герань».

Перші постачання ракет Martlet до Збройних сил України відбулися ще у 2022 році. Тоді українське військове командування повідомило про успішне збиття ракетою російського розвідувального безпілотного апарату «Орлан-10».

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ