Telegram оновив довідковий розділ, але модерації особистого листування не буде

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Адміністрація Telegram оновила вміст довідкового розділу, що призвело до непорозумінь серед деяких користувачів, які помилково вирішили, що платформа тепер контролюватиме особисті листування. Проте адміністрація стверджує, що особисті та групові чати залишаються приватними.

Реклама

Раніше на сторінці «Часті питання» у розділі, що стосується подання скарг на незаконний контент, зазначалося: «Всі чати Telegram та групові чати є приватними для їх учасників. Ми не опрацьовуємо жодні запити, пов’язані з ними». Нині цей розділ змінено, і тепер вказується: «У всіх додатках Telegram є кнопки „Повідомити“, які дозволяють вам повідомити наших модераторів про незаконний контент — всього за кілька натискань». Також надано електронну адресу для звернень і короткі інструкції, що допоможуть прискорити обробку запитів.

Однак це оновлення не означає, що Telegram змінив свою політику і тепер модеруватиме особисті чи групові чати. Інформація про приватність особистих та групових листувань просто перенесена до сусіднього розділу. Там уточнюється, що, на відміну від особистого та групового листування, набори стікерів, канали та боти містять інформацію, доступну широкому колу користувачів.

Реклама

Раніше глава Telegram Павло Дуров зазначав, що адміністрація платформи намагається зберегти баланс між безпекою та конфіденційністю користувачів.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоПавло Дуров

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ