Huawei представить новий продукт одразу після презентації iPhone 16

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Компанія Huawei планує провести презентацію нового продукту 10 вересня, всього через кілька годин після анонсу iPhone 16 від Apple, повідомляє CNBC.

Реклама

Поки не розкрито, що саме представить Huawei, проте виконавчий директор компанії з питань споживчих та автомобільних технологій Річард Ю описав новинку як “епохальний продукт”. За його словами, після п’яти років інвестицій компанія зуміла “перетворити наукову фантастику на реальність”.

CNBC зазначає, що раніше Huawei була одним із лідерів на світовому ринку смартфонів, але її бізнес зазнав серйозних втрат через санкції США, які обмежили доступ до сучасних напівпровідників. Незважаючи на це, минулого року компанія випустила смартфон з сучасним чіпом, що стало несподіванкою для Вашингтона і технологічного світу. Цього року Huawei випустила ще один смартфон, підтверджуючи своє відродження.

Конкуренція з Huawei посилює тиск на Apple у Китаї. У другому кварталі цього року Apple втратила позицію серед п’яти провідних виробників смартфонів на китайському ринку. У той же час, постачання смартфонів Huawei у Китаї зросли на 41%, що стало найшвидшим темпом серед топ-брендів.

Презентація Apple запланована на 9 вересня о 10:00 за північноамериканським часом (о 18:00 за київським часом) під гаслом “It’s Glowtime”. Компанія представить нову лінійку iPhone 16 (моделі 16, 16 Plus, 16 Pro і 16 Pro Max), нові Apple Watch та операційну систему iOS 18. Очікується, що iPhone 16 матимуть більші екрани, оновлений дизайн камер і нові кольори, а пристрої Apple отримають потужніший чіп.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ