Оновлені Mac Mini втратять порти USB Type-A

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

За даними журналіста видання Bloomberg Марка Гурмана (Mark Gurman), такі версії комп’ютерів Mac Mini будуть позбавлені інтерфейсів USB Type-A. Якщо це дійсно так, то дизайн Mac Mini зазнає суттєвих змін за останні 14 років, оскільки він фактично не змінювався з 2010 року (за винятком 2011 року, коли з конструкції зник DVD-привід).

Реклама

За даними джерел Гурмана, новий Mac Mini отримає фірмовий процесор Apple M4 і буде оснащуватися безліччю інтерфейсів, включаючи п’ять портів USB Type-C (два спереду і три ззаду), Ethernet, HDMI і роз’єм для підключення гарнітури. Також зазначається, що в новому Mac Mini, найімовірніше, буде задіяний внутрішній блок живлення, що не так погано для пристрою розміром із ТВ-приставку Apple TV.

Відмова від використання інтерфейсів USB Type-A у Mac Mini є очікуваною, оскільки в інших пристроях Apple аналогічна робота вже була проведена. Однак такий підхід може бути неприємним для деяких користувачів, оскільки багато комп’ютерних аксесуарів, наприклад, адаптери для бездротових мишей, як і раніше, підключаються через USB Type-A.

Реклама

Зазначимо також, що дизайн Mac Mini вперше буде включати передню панель з якими-небудь інтерфейсами. Гурман зазначив, що п’ять портів USB Type-C буде в Mac Mini Pro з чіпом Apple M4. Чи буде оснащуватися базова версія Mac Mini п’ятьма портами USB Type-C, на даний момент невідомо. Історично базовий Mac Mini відрізнявся від Pro Pro меншим набором доступних інтерфейсів.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ