Новини України та Світу

ЄС перевіряє Telegram на предмет неправдивих даних про кількість користувачів

Share
Час читання: 2 хв.

Нещодавно Telegram потрапив під пильну перевірку, що призвело до арешту генерального директора програми обміну повідомленнями. Хоча здається, що проблеми з додатком повинні були закінчитися з висуненням звинувачень проти його керівника, це виявилось не зовсім так. Тепер чиновники Європейського Союзу висловлюють занепокоєння з приводу того, що Telegram, можливо, маніпулює даними про кількість своїх користувачів, щоб уникнути регуляції за Законом про цифрові послуги (DSA).

Генеральний директор Telegram Павло Дуров наразі має кримінальну справу у Франції, а тепер компанія стикається з новими проблемами з ЄС. Офіційні особи ЄС перевіряють, чи надав Telegram точні дані про кількість користувачів для дотримання вимог Закону про цифрові послуги. Спільне дослідницьке відділення Європейської комісії, яке відповідає за це розслідування, проводить власні розрахунки, щоб перевірити достовірність наданих компанією даних, як зазначив Томас Реньє, речник Єврокомісії з цифрових питань.

На початку цього року Telegram заявив про 41 мільйон користувачів у ЄС. Однак цього місяця компанія, за інформацією, надала оновлені дані, вказавши лише, що у них «значно менше 45 мільйонів середньомісячних активних користувачів у ЄС». Чиновники вважають, що ненадання точних даних є порушенням DSA і підозрюють, що реальна кількість користувачів перевищує 45 мільйонів.

Чому це число є критично важливим? Воно визначає, чи компанія є «дуже великою онлайн-платформою» за стандартами ЄС. Якщо Telegram перевищить цей поріг, він підпадатиме під суворіші регуляторні вимоги та може бути оштрафований до шести відсотків від річного доходу. Загалом, Telegram має близько 1 мільярда користувачів по всьому світу.

Здається, що Telegram намагається зменшити кількість своїх користувачів у ЄС, щоб уникнути більш жорстких правил, що викликає серйозне занепокоєння. Якщо розслідування підтвердить, що користувачів більше, ніж повідомлялося, це може призвести до значних юридичних та фінансових наслідків для компанії.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Telegram
  • Останні записи

    Нова соцмережа в App Store не має жодного живого користувача

    У магазині додатків App Store з'явився новий мобільний додаток SocialAI, який є аналогом X (Twitter).…

    18.09.2024

    Для викрадення паролів з Google Chrome хакери почали застосовувати новий інструмент

    Хакери продовжують вдосконалювати методи викрадення користувацьких даних, і однією з останніх загроз стало шкідливе ПЗ…

    18.09.2024

    Попри оновлення, нова версія ChatGPT o1 допускає базові помилки

    У середині вересня OpenAI представила нову модель штучного інтелекту під назвою o1, раніше відому як…

    18.09.2024

    Перші тести iPhone 16: оцінка продуктивності в іграх і часу автономної роботи

    Apple зняла ембарго на публікацію оглядів нових iPhone, що дало змогу дізнатися більше про новинки.…

    18.09.2024

    Оновлення One UI 6.1.1 від Samsung знову викликало проблеми: камери флагманів Galaxy перестали працювати

    Нещодавно Samsung випустила велике оновлення One UI 6.1.1 для флагманської серії Galaxy S23, але вже…

    18.09.2024

    Розчарування від Samsung: ємність батареї Galaxy S25+ залишиться на рівні Galaxy S24+

    За інформацією ресурсу Galaxy Club, новий смартфон Samsung Galaxy S25+, який є другою за вартістю…

    18.09.2024