ЄС перевіряє Telegram на предмет неправдивих даних про кількість користувачів

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Нещодавно Telegram потрапив під пильну перевірку, що призвело до арешту генерального директора програми обміну повідомленнями. Хоча здається, що проблеми з додатком повинні були закінчитися з висуненням звинувачень проти його керівника, це виявилось не зовсім так. Тепер чиновники Європейського Союзу висловлюють занепокоєння з приводу того, що Telegram, можливо, маніпулює даними про кількість своїх користувачів, щоб уникнути регуляції за Законом про цифрові послуги (DSA).

Реклама

Генеральний директор Telegram Павло Дуров наразі має кримінальну справу у Франції, а тепер компанія стикається з новими проблемами з ЄС. Офіційні особи ЄС перевіряють, чи надав Telegram точні дані про кількість користувачів для дотримання вимог Закону про цифрові послуги. Спільне дослідницьке відділення Європейської комісії, яке відповідає за це розслідування, проводить власні розрахунки, щоб перевірити достовірність наданих компанією даних, як зазначив Томас Реньє, речник Єврокомісії з цифрових питань.

На початку цього року Telegram заявив про 41 мільйон користувачів у ЄС. Однак цього місяця компанія, за інформацією, надала оновлені дані, вказавши лише, що у них «значно менше 45 мільйонів середньомісячних активних користувачів у ЄС». Чиновники вважають, що ненадання точних даних є порушенням DSA і підозрюють, що реальна кількість користувачів перевищує 45 мільйонів.

Чому це число є критично важливим? Воно визначає, чи компанія є «дуже великою онлайн-платформою» за стандартами ЄС. Якщо Telegram перевищить цей поріг, він підпадатиме під суворіші регуляторні вимоги та може бути оштрафований до шести відсотків від річного доходу. Загалом, Telegram має близько 1 мільярда користувачів по всьому світу.

Здається, що Telegram намагається зменшити кількість своїх користувачів у ЄС, щоб уникнути більш жорстких правил, що викликає серйозне занепокоєння. Якщо розслідування підтвердить, що користувачів більше, ніж повідомлялося, це може призвести до значних юридичних та фінансових наслідків для компанії.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоPhoneArena

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ