Засновника Telegram Павла Дурова заарештовано: можливий термін ув’язнення 20 років

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Французький телеканал TF1 повідомив про затримання засновника та власника Telegram Павла Дурова після його прибуття до Франції. Поліція затримала його в аеропорту на підставі ордера, виданого судовою поліцією Франції в рамках попереднього розслідування.

Реклама

Дурова звинувачують у співучасті в ряді злочинів через його відмову модерувати контент у Telegram. Йдеться про злочини, пов’язані з торгівлею наркотиками, тероризмом, відмиванням грошей, шахрайством та іншими правопорушеннями, включно зі злочинами проти дітей. Найближчим часом він постане перед слідчим суддею, а потім, ймовірно, очікуватиме завершення слідства та суду у слідчому ізоляторі. Журналісти оцінюють можливий термін ув’язнення Дурова в двадцять років.

TF1 зазначає, що Дуров має французьке громадянство. Він нібито був поінформований про розслідування проти нього у Франції, через що уникав відвідування Європи, але цього разу зробив виняток. Дуров прилетів до Франції з Азербайджану на приватному літаку, приземлившись у Ле-Бурже, у супроводі охоронця та невідомої жінки.

Кримінальну справу проти Дурова можуть використати для ініціювання санкцій проти Telegram у Європейському Союзі, що може призвести до заборони месенджера. Після цієї новини пов’язана з Telegram криптовалюта Toncoin почала різко дешевшати, її курс знизився майже на 12% всього за годину і продовжує падати.

Віце-спікер Держдуми Росії Владислав Даванков звернувся до глави МЗС РФ Сергія Лаврова з проханням домогтися звільнення Павла Дурова, зазначивши: «Його арешт може мати політичний підтекст і бути інструментом для отримання доступу до особистої інформації користувачів Telegram. Цього допустити не можна».

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ