ТЦК запустила безкоштовний застосунок для сповіщення про штрафи

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Українська компанія Binotel представила новий застосунок Perevir, який дозволяє безкоштовно перевіряти штрафи від ТЦК. Застосунок забезпечує швидкий доступ до реєстрів Міністерства юстиції та надсилає сповіщення про нові штрафи в реальному часі.

«Мета Perevir — зробити процес перевірки та моніторингу штрафів максимально зручним та доступним для всіх громадян України», — йдеться в пресрелізі.

Реклама

Дані про штрафи оновлюються щодня для забезпечення актуальності інформації. Perevir вже доступний для завантаження в Google Play та App Store.

Штрафи від ТЦК можуть отримати чоловіки віком від 18 до 60 років, які не оновили свої дані у ТЦК або не перебувають на військовому обліку. Штрафи для громадян коливаються від 17 000 до 25 500 грн, для посадових і юридичних осіб — від 34 000 до 59 000 грн.

Важливо швидко дізнатися про штрафи від ТЦК, оскільки процедура стягнення може бути подібною до тієї, що застосовується до боржників. Якщо штрафи не будуть сплачені вчасно, може бути відкрито виконавче провадження, і боржник потрапить до Єдиного реєстру боржників. Далі можуть бути накладені арешти на рахунки або майно боржника, включаючи автомобілі, цінні речі, земельні ділянки та квартири.

Якщо сума стягнення не перевищує 20 мінімальних зарплат, єдине житло боржника і земельна ділянка не підлягають стягненню. Арештоване майно буде продаватися на електронних аукціонах за визначеною ціною, про що боржника буде повідомлено. Виконавці також можуть стягувати частину коштів зі заробітної плати, стипендії або пенсії.

Крім Perevir, можна перевірити штрафи через Автоматизовану систему виконавчого провадження на сайті Міністерства юстиції України за допомогою індивідуального ідентифікатора доступу. Система забезпечує доступ до інформації про виконавчі провадження, реєстр боржників та інші важливі дані.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоinformator.ua

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ