Instagram тестує новий формат сітки профілю з прямокутними зображеннями

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Instagram тестує новий формат відображення профільної сітки, замінюючи традиційні квадратні зображення на прямокутні. Адам Моссері, голова Instagram, оголосив про тестування цієї вертикальної сітки у своїй Instagram-історії. Квадратний формат з’явився ще тоді, коли користувачі завантажували в основному фотографії.

Реклама

Однак зараз більшість контенту в Instagram має вертикальний формат: зображення 4×3 та відео 9×16. Моссері зазначив, що змушувати ці формати вписуватися у квадратний формат було “доволі незручно”.

Якщо ви зараз зайдете на вкладку Reels, то побачите, що відео вже відображаються у прямокутній сітці, тож це не перша спроба платформи відійти від квадратного формату. Однак у новому тестуванні також будуть показані не лише відео, а й фото.

На даний момент новий формат тестується серед обмеженого кола користувачів, і Instagram планує збирати відгуки, перш ніж розширити його доступність.

Зрозуміло, що не всі користувачі підтримають ці зміни. Особисто мені подобається поточний вигляд профілю, до якого я звик. Але водночас, я втомився від постійного обрізання своїх зображень під квадратний формат. Вертикальні фото краще підходять для сучасного контенту, і я, наприклад, із задоволенням вітаю ці зміни.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоPhoneArena

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ