Новини України та Світу

Apple продовжує розробку нового iMac з дисплеєм більше 30 дюймів

Share
Час читання: 2 хв.

Apple все ще розробляє більший iMac з екраном понад 30 дюймів, але точні деталі та графік випуску цього моноблока поки що залишаються невідомими.

Після запуску Mac Studio та 27-дюймового дисплея Studio у березні 2022 року компанія припинила виробництво 27-дюймового iMac на базі Intel. У березні минулого року Apple також зняла з виробництва iMac Pro. Листопад 2023 року став часом, коли компанія остаточно розвіяла сподівання на повернення 27-дюймового iMac, підтвердивши, що не планує випускати таку модель.

Незважаючи на пертурбації в продуктовій лінійці Apple та її спроби заохотити клієнтів купувати 24-дюймовий iMac або комбінувати Mac Studio з Studio Display, постійно циркулюють чутки про новий iMac з більшим екраном. Раніше повідомлялося, що розмір екрану цього пристрою складе близько 30 дюймів, і він перебував на ранніх стадіях розробки в середині 2023 року. Однак останнім часом інформація про його прогрес була відсутня.

Репортер Bloomberg Марк Гурман дав надію фанатам більших моделей, зазначивши, що “більший iMac залишається в розробці”. Він також зауважив, що поки не ясно, чи буде новинка оснащена останнім процесором Apple M4. Apple планує оновити 24-дюймовий iMac до процесора M4 пізніше цього року, але, за словами Гурмана, це може бути занадто рано для більшого iMac, враховуючи його поточний етап розробки.

У червні 2023 року Гурман повідомив про ранні стадії розробки нового iMac з екраном понад 30 дюймів і зазначив, що до його виходу може пройти ще рік-два. У жовтні 2023 року аналітик Мін-Чі Куо прогнозував, що 32-дюймовий iMac з міні-світлодіодним дисплеєм може з’явитися в 2025 році. Куо не уточнив, але цей iMac може замінити iMac Pro 2017 року, який Apple припинила випускати в 2021 році.

Ймовірно, Apple може представити новий iMac M4 у 2025 році, разом з оновленнями процесорів для MacBook Air, Mac Pro та Mac Studio наступного року. Інша можливість – це затримка до виходу чіпа M5, що може призвести до запуску нового iMac у 2026 році або пізніше.

Розмір нового iMac поки що невідомий, але, за чутками, його діагональ буде більше 30 дюймів. З можливим розміром 32 дюйми, він може бути схожий на 6K Pro Display XDR, який Apple продає за 5000 доларів. Дизайн новинки може включати тонші рамки і конструкцію, подібну до Studio Display, з усуненням підборіддя, хоча деталі цього поки що неясні.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: AppleiMac
  • Останні записи

    Оновлення до Android 14 стало доступним для Nokia XR20

    Nokia, точніше HMD, відстає з оновленням своїх телефонів до Android 14 порівняно з іншими виробниками,…

    22.09.2024

    Logitech випустила лімітовану версію культової миші G502

    Logitech оголосила про випуск лімітованої версії своєї популярної ігрової миші G502, присвяченої десятиріччю її появи…

    22.09.2024

    Уся інформація про швидкість заряджання Google Pixel 9

    Коли Google представила телефони Pixel 9, здавалося, що вони підтримують зарядку потужністю 45 Вт. Але…

    22.09.2024

    Жодна з нових моделей iPhone не підтримує 45-ватну зарядку, і потужність не змінилася

    Apple не розкриває точних даних щодо потужності зарядки своїх iPhone, але надії на підтримку зарядки…

    22.09.2024

    Деякі пристрої Samsung можуть втратити підтримку бездротової зарядки

    Бездротова зарядка — одна з найбільш бажаних функцій сучасних смартфонів. Проте, якщо у вас телефон…

    22.09.2024

    Оновлення програм на пристроях Samsung вимагатиме наявності облікового запису

    Власники смартфонів і планшетів Samsung мають бути готові до важливих змін у використанні своїх пристроїв.…

    22.09.2024