Розкрито технічні характеристики озброєння українських F-16

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

До 20-річчя Повітряних сил України було підтверджено прибуття літаків F-16. Президент Володимир Зеленський поділився відповідними кадрами, і аналітики Defense Express детально розглянули ці літаки та їх комплектацію.

Реклама

Фахівці відзначили, що особливу увагу привернув контейнер ECIPS/CJS, що несподівано з’явився на літаку.

“Цей контейнер від датської компанії Terma та італійської Leonardo поєднує в собі потужну цифрову станцію РЕБ, яка забезпечує перешкоджання радарам літаків і зенітних ракетних комплексів. Він також оснащений станцією фіксації загрози, що дозволяє виявляти наближаючі ракети. Під контейнером ECIPS/CJS зберігається можливість підвісу озброєння, тобто кріплення для зброї не втрачено, і під цим контейнером можна розміщувати різне озброєння. Сам контейнер є новинкою і, станом на 2021 рік, проходив випробування,” — зазначено в публікації.

Винищувачі F-16 оснащені двома типами ракет “повітря-повітря”: AIM-9 для ближньої дальності та AIM-120 для середньої та більшої дальності.

“Ще одним незвичайним аспектом є золотий колір ліхтаря кабіни. Виявляється, що його покриття дійсно містить золото, що допомагає зменшити радіолокаційну помітність F-16,” — додали експерти.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ