Новини України та Світу

Neuralink вживила імплант у мозок свого другого пацієнта

Share
Час читання: < 1 хв.

У липні Ілон Маск, глава компанії Neuralink, оголосив, що компанія планує імплантувати мозковий чип другому пацієнтові для відновлення функцій нервової системи ще в цьому місяці. Згідно з останніми новинами, операція виявилася успішною: на початку поточного місяця Ілон Маск підтвердив , що другий пацієнт вже отримав імплант Neuralink.

Процедура встановлення імпланта включає свердління невеликого отвору в черепі та розміщення в ньому пристрою діаметром з монету, який підключається до кори головного мозку через 1024 надзвичайно тонких електроди. Спеціально розроблений медичний робот виконує цей процес. Маск повідомив, що у другого пацієнта встановлено імплант із принаймні 400 активними електродами, хоча точна дата проведення операції не розголошена.

Нагадаємо, що перший пацієнт, Ноланд Арбоу, отримав імплант у січні, проте згодом зіткнувся з проблемами: частина електродів втратила контакт із мозковою корою. Внаслідок цього фахівці Neuralink змушені були відрегулювати алгоритми інтерпретації нервових імпульсів. Маск зазначив, що навіть при 10-15% працездатних електродів Ноланд Арбоу зміг покращити свій рекорд в управлінні курсором лише за допомогою думки. У рамках клінічних випробувань, запланованих на цей рік, Neuralink планує імплантувати чипи ще восьми пацієнтам.

Останніми днями Ілон Маск, разом із керівниками Neuralink і першим пацієнтом Ноландом Арбоу, взяв участь в інтерв’ю у Лекса Фрідмана. Маск також повідомив, що обговорював з кандидатом у президенти США Дональдом Трампом необхідність створення урядової комісії для зменшення регуляторного навантаження на бізнес. Маск висловив бажання взяти участь у формуванні комісії, оскільки вважає, що існуюче законодавство стримує інновації в США.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Neuralink
  • Останні записи

    Чому телефон з часом починає працювати повільніше і як це виправити

    З часом будь-який смартфон починає працювати повільніше: довго відкриваються програми, завантажуються фото, а також сповільнюється…

    20.09.2024

    Apple готує вражаючий iPhone 17 Air, який здивує всіх

    Apple готує до випуску повністю оновлену лінійку iPhone, яка зацікавить як давніх фанатів, так і…

    20.09.2024

    Названо пристрої Samsung Galaxy які вже отримали оновлення One UI 6.1.1

    Слідом за нещодавнім релізом досить великого оновлення One UI 6.1.1 для флагманської серії Galaxy S23…

    20.09.2024

    Apple взялася за старе: iOS знову уповільнює iPhone

    Днями відбувся довгоочікуваний реліз iOS 18, але напевно більшість користувачів навіть не припускали, що Apple…

    20.09.2024

    PlayStation 6 вийде у двох різних версіях, одна з яких буде більш доступною

    Як повідомляється, Sony розробляє дві різні SoC (System on Chips) для майбутньої PlayStation 6, що…

    20.09.2024

    Наступний складний телефон Samsung може мати нову назву

    У липні Samsung представила Galaxy Z Fold 6, але ще до цього з’явилися чутки про…

    20.09.2024