Neuralink вживила імплант у мозок свого другого пацієнта

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

У липні Ілон Маск, глава компанії Neuralink, оголосив, що компанія планує імплантувати мозковий чип другому пацієнтові для відновлення функцій нервової системи ще в цьому місяці. Згідно з останніми новинами, операція виявилася успішною: на початку поточного місяця Ілон Маск підтвердив , що другий пацієнт вже отримав імплант Neuralink.

Реклама

Процедура встановлення імпланта включає свердління невеликого отвору в черепі та розміщення в ньому пристрою діаметром з монету, який підключається до кори головного мозку через 1024 надзвичайно тонких електроди. Спеціально розроблений медичний робот виконує цей процес. Маск повідомив, що у другого пацієнта встановлено імплант із принаймні 400 активними електродами, хоча точна дата проведення операції не розголошена.

Нагадаємо, що перший пацієнт, Ноланд Арбоу, отримав імплант у січні, проте згодом зіткнувся з проблемами: частина електродів втратила контакт із мозковою корою. Внаслідок цього фахівці Neuralink змушені були відрегулювати алгоритми інтерпретації нервових імпульсів. Маск зазначив, що навіть при 10-15% працездатних електродів Ноланд Арбоу зміг покращити свій рекорд в управлінні курсором лише за допомогою думки. У рамках клінічних випробувань, запланованих на цей рік, Neuralink планує імплантувати чипи ще восьми пацієнтам.

Останніми днями Ілон Маск, разом із керівниками Neuralink і першим пацієнтом Ноландом Арбоу, взяв участь в інтерв’ю у Лекса Фрідмана. Маск також повідомив, що обговорював з кандидатом у президенти США Дональдом Трампом необхідність створення урядової комісії для зменшення регуляторного навантаження на бізнес. Маск висловив бажання взяти участь у формуванні комісії, оскільки вважає, що існуюче законодавство стримує інновації в США.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ