Гіганти технологій: Google і Microsoft витрачають більше енергії, ніж понад 100 країн

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Згідно з останнім аналізом Майкла Томаса, у 2023 році Google та Microsoft споживали по 24 ТВт/год електроенергії кожен, що перевищує споживання більше ста країн, включаючи Ісландію, Гану та Туніс. Це вражаюче споживання енергії свідчить про значний вплив на довкілля. Однак варто відзначити, що Google та Microsoft також генерують значні прибутки, які перевищують ВВП багатьох країн. Крім того, такі компанії, як Intel, Google та Microsoft, є лідерами у впровадженні відновлюваних джерел енергії у промисловості.

Реклама

При ближчому розгляді стає зрозумілим, що їхнє споживання електроенергії у 2023 році відповідає споживанню електроенергії в Азербайджані, країні з населенням у 10 млн осіб, і перевищує споживання у багатьох інших країн. Наприклад, Ісландія, Гана, Домініканська Республіка та Туніс споживають приблизно по 19 ТВт/год, а Йорданія – 20 ТВт/год. Однак є країни, які використовують більше енергії, ніж ці технологічні гіганти. Наприклад, Словаччина з населенням 5,4 млн осіб споживає 26 ТВт/год.

У 2023 році прибуток Google склав 305 млрд доларів. Крім того, за даними Google, економічний вплив від використання її продуктів, таких як Google Search, Google Cloud та YouTube, становив близько 739 млрд доларів.

Реклама

Microsoft, з іншого боку, заявила про доход у 211,9 млрд доларів на 2023 рік. З огляду на те, що значна частина світового населення користується продуктами Microsoft, такими як Windows, Office та онлайн-додатки на платформі Microsoft Azure, економічний вплив їхніх продуктів може обчислюватись у трильйонах доларів.

Для порівняння, ВВП Азербайджану у 2023 році становив близько 78 млрд доларів, ВВП Словаччини – 127 млрд доларів, а ВВП Ісландії – приблизно 30 млрд доларів.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ