Боти генерують 50% інтернет-трафіку, більшість з них вважаються шкідливими

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

У новому звіті від компанії з інформаційної безпеки Akamai Technologies висувається неоднозначний висновок , що інтернет, яким ми звикли, поступово втрачає свій звичайний обличчя через зростання впливу ботів. За даними аналітиків, наразі 42% трафіку в інтернеті генерується ботами, а 65% з цього трафіку вважається шкідливим, що створює значні проблеми для роботи відомих веб-сайтів, серверів, платформ і систем безпеки.

Реклама

У звіті висвітлюється те, що впровадження штучного інтелекту (ШІ) викликало суттєві зміни у ландшафті кіберпростору. ШІ використовується для створення складних і відповідальних завдань, що спрямовані на отримання конкурентної переваги. За останні роки боти-парсери стали найактивнішими учасниками інтернет-трафіку, крадучи особисті дані та використовуючи їх для фішингу і маніпуляцій з рекламою.

Компанія Akamai попереджає про те, що ШІ набуває надзвичайної потужності в аналізі даних, перевершуючи людські можливості. Це відкриває шлях до автономного управління ботнетами за допомогою нейромереж, що може призвести до ще більшої загрози для мережі і безпеки даних. Зокрема, ШІ може ефективно використовуватися для зламу облікових записів та впровадження кібератак.

Реклама

Зараз вже відбувається постійний розвиток і вдосконалення ботів, що робить їх дії все більш складними і виваженими. Технології ШІ активно застосовуються зловмисниками для маніпуляції і максимізації їхніх злочинних дій.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ