Технологічний прорив: український стартап розробив тепловізор проти дронів Shahed

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Українська компанія Compass Engineering розробила нове тепловізійне обладнання для боротьби з ворожими безпілотниками, зокрема «Шахедами». Це обладнання вже отримали захисники з лав Державної прикордонної служби України.

Реклама

На Facebook-сторінці ДПСУ 5 липня було продемонстровано відео з новим обладнанням, яке вже використовується мобільними вогневими групами ППО. Завдяки спеціальному пристрою, безпілотники російських окупантів вдається виявити на значній відстані, пише zubr.in.ua.

Тепловізійний об’єктив, встановлений між кулеметами, слугує прицілом, що дозволяє вночі бачити об’єкти на екрані та вести по них прицільний вогонь. Сили оборони обладнали свою ударну зброю тепловізійним об’єктивом, встановленим прямо в кузові пікапа. Під час повітряної тривоги машина оперативно виїжджає до району ймовірного прольоту «Шахедів». У ДПСУ очікують, що результативність роботи мобільних вогневих груп тепер буде ще вищою.

Реклама

Варто зазначити, що Compass Engineering розробляє та впроваджує інноваційні технологічні рішення для Сил оборони України з початку повномасштабної війни.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоnoworries.news

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ