Apple дозволила Epic Games повернутися на iOS в Європі

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Компанія Apple погодилася розмістити магазин програм Epic Games на пристроях iPhone та iPad в Європі після загострення конфлікту з розробником популярної гри Fortnite. За повідомленнями агентства Reuters, у п’ятницю Apple оголосила про схвалення програми магазину ігор Epic Games для європейських користувачів iOS. Це рішення передувало новому витку боротьби між компаніями, коли Epic Games звинуватила Apple у навмисному перешкоджанні запуску їхнього ігрового магазину на iPhone та iPad.

Реклама

Apple уточнила, що ця суперечка стосується програми Epic Sweden AB Marketplace і не має відношення до гри Fortnite, яка вже отримала дозвіл на повернення в App Store. До офіційної заяви Apple, Epic Games повідомила, що модератори магазину двічі відхиляли документи, подані для запуску Epic Games Store. Причиною відмови називалася схожість дизайну деяких кнопок та написів з елементами App Store.

Epic Games стверджує, що використовує стандартні назви “Встановити” (Install) і “Вбудовані покупки” (In-app purchases), які є поширеними в популярних магазинах додатків на різних платформах. Компанія вважала відмову Apple необґрунтованою і суперечливою до Закону про цифрові ринки (DMA), про що повідомила Європейську комісію.

Реклама

Нагадаємо, конфлікт між Epic Games і Apple триває з 2020 року, коли розробник ігор звинуватив Apple у порушенні антимонопольного законодавства США через комісію до 30% на внутрішньоігрові покупки в iOS. Через невдоволення багатьох видавців і скарги до регулюючих органів, на початку цього року Apple внесла зміни до політики App Store для відповідності вимогам DMA, які набули чинності в березні. Компанія дозволила запускати альтернативні магазини додатків на своїх пристроях і передбачила можливість відмовитися від використання вбудованої системи платежів. Однак, Apple ввела збір за використання своєї базової технології («Core Technology Fee»), що багато розробників розкритикували та визнали експлуататорським.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ