Китай побудує ще одну найпотужнішу сонячну електростанцію

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Китай завершив запуск найбільшої у світі сонячної електростанції з потужністю 5 гігават. Ця електростанція може щорічно виробляти 6,09 мільярда кіловат-годин електроенергії, що еквівалентно живленню 2,03 мільйонів електромобілів. Тепер Китай розпочав будівництво ще однієї електростанції, яка матиме ще більшу потужність.

Реклама

Подробиці

Цей крок є частиною широкомасштабного енергетичного проєкту Китаю, спрямованого на встановлення 455 гігаватів вітрових і сонячних електростанцій по всій країні. Нові електростанції будуть розташовані в малонаселених, але багатих на ресурси районах і будуть забезпечувати електроенергією великі міські центри, зокрема на східному узбережжі Китаю.

Планується, що нова сонячна електростанція буде мати потужність 8 гігават і вартість майже 11 мільярдів доларів США. Вона також включатиме в себе вітрову енергію потужністю 4 гігават, системи накопичення енергії на 5 гігават-годин, сонячну теплову енергію на 200 мегават і вугільні електростанції на 4 гігавати. Усе це буде розташоване в регіоні Ордос внутрішньої Монголії на півночі Китаю.

Реклама

Початок будівництва нового проєкту запланований на вересень, і очікується, що електростанція буде готова до експлуатації до червня 2027 року.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерело24tv.ua

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ