Київстар закупить додаткові генератори для своєї мережі

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Національний оператор електронних комунікацій активно зміцнює свою інфраструктуру для забезпечення стійкості мережі під час електричних перебоїв. Київстар вже інвестував понад 1 мільярд гривень у розширення парку генераторів та заміну літієвих акумуляторів на базових станціях. Зокрема, було замінено 115,000 акумуляторів на нові, що підвищило автономність роботи обладнання до 4 годин і більше під час відключень електроенергії. Наразі планується закупівля ще 61,766 акумуляторів.

Реклама

Крім того, компанія активно використовує генератори та співпрацює з комерційними партнерами для забезпечення енергетичної незалежності. Загалом, 2322 генератори підтримують роботу ключових об’єктів телекомунікаційної мережі в разі масштабних відключень. Планується додаткова закупівля 848 стаціонарних генераторів з більшими потужностями.

Київстар також обладнав джерелами безперебійного живлення 23 тисячі багатоквартирних будинків для забезпечення послуги «Домашнього Інтернету» при відключенні електроенергії. Незважаючи на всі зусилля, компанія залишає у пріоритеті забезпечення роботи базових станцій, особливо в умовах тривалих відключень.

Реклама

Київстар закликає абонентів уникати використання важких мережевих додатків під час масштабних відключень, щоб зменшити навантаження на мережу і продовжити її ефективну роботу. Для забезпечення зв’язку у випадку втрати сигналу рекомендується користуватися телефонними дзвінками, SMS і текстовими повідомленнями через месенджери.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоnv.ua

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ