Незабаром якість мобільного зв’язку в Україні різко зміниться

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Попри ворожі обстріли та проблеми з енергопостачанням, провідні українські оператори мобільного зв’язку, такі як Київстар, Vodafone та lifecell, докладають значних зусиль для забезпечення якісного зв’язку своїм клієнтам. Про покращення послуг цих компаній розповів віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у Телеграм.

Реклама

За словами міністра, за останні шість місяців в Україні було встановлено рекордну кількість базових станцій для покращення якості мобільного зв’язку. Попри атаки на інфраструктуру країни, мобільні оператори активно відновлюють знищене обладнання та продовжують інвестувати в нові станції.

“Наприклад, за місяць вони в середньому встановлюють 240 нових базових станцій. За останні пів року — рекордні 2295+ станцій у понад 300 населених пунктах. На відео — нещодавнє підняття вежі мобільного зв’язку одного з операторів у Київській області. Вона працює в радіусі понад 10 кілометрів, завдяки чому ще у 2400 людей буде зв’язок,” — розповів Михайло Федоров.

Також він зазначив, що у травні Міністерство цифрової трансформації України спільно з партнерами розробило та представило стратегію розвитку електронних комунікацій до 2030 року. У рамках стратегії планується до 2030 року забезпечити мобільний зв’язок та широкосмуговий доступ до Інтернету для 98% жителів України. Поки що цей показник знаходиться на рівні 91%.

“Працюємо разом з мобільними операторами, щоб ви завжди залишалися на зв’язку і щоб дзвінок рідним залишався повсякденністю, а не розкішшю. Вдячний мобільним операторам за розвиток телеком-інфраструктури,” — підсумував Михайло Федоров.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоUkrainianwall.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: