Новини України та Світу

Глава Nvidia впевнений, що ШІ буде генерувати текстури, об’єкти та персонажів в іграх

Share
Час читання: 2 хв.

Гендиректор Nvidia Дженсен Хуанг нещодавно заявив в інтерв’ю, що в майбутньому штучний інтелект зможе генерувати в іграх не тільки кадри, але й текстури та цілі об’єкти. Ця технологія буде працювати в реальному часі, аналогічно RTX Remix, але значно покращена.

На сьогоднішній день великі мовні моделі вже працюють на настільних комп’ютерах із продуктивними відеокартами, і значний прогрес досягнуто в галузі генерації зображень за текстовими описами та навіть створення відеороликів. У ігровому сегменті Nvidia вже представила технологію RTX Remix, яка підвищує якість старих ігор, збільшуючи роздільну здатність текстур, коригуючи об’єктні сітки та освітлення, а також додаючи підтримку таких технологій, як трасування променів. Однак ці операції виконуються не в реальному часі, а вимагають встановлення спеціального програмного забезпечення та підготовки бібліотек.

Дженсен Хуанг упевнений, що в перспективі з’являться технології, які дозволять геймерам удосконалювати ігровий процес у реальному часі, діючи як аналоги RTX Remix, але з миттєвим застосуванням змін.

У недавній бесіді з Йеном Катрессом (Ian Cutress) Хуанг, зокрема, зазначив: «ШІ для ігор — ми вже застосовуємо його для нейрографіки, можемо генерувати пікселі на основі кількох пікселів на вході. Ми також генеруємо кадри між кадрами – це не інтерполяція, а генерація. У майбутньому ми навіть генеруватимемо текстури та об’єкти; об’єкти зможуть бути нижчої якості, а ми зможемо робити їх краще. Ми також генеруватимемо персонажів в іграх: уявіть собі групу із шести осіб: двоє будуть реальними, а решта — створеними ШІ для довгострокового використання. Ігри будуть створюватися з використанням ШІ, у них усередині буде ШІ, і ви зможете змусити ПК стати ШІ за допомогою G-Assist».

Технологія Nvidia RTX Remix дійсно допомагає покращувати якість ігрових об’єктів, але, за словами Дженсена Хуанга, вона зможе працювати як теперішня DLSS, але вже без участі самих гравців. Однією з останніх технологій у цій галузі, про яку Nvidia розповіла нещодавно, стала ACE – генерація неігрових персонажів, які можуть спілкуватися з геймерами за допомогою генеративного ІІ. Щоправда, поки що жодна з ігрових студій не повідомила про готовність використовувати це рішення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: NVIDIA
  • Останні записи

    Стали відомі всі нововведення дизайну iPhone 16, у тому числі кнопка Capture та розташування камер

    Наступна лінійка iPhone 16 від Apple має суттєво покращити поточні моделі, особливо у плані дизайну…

    27.06.2024

    Офіційні рендери Galaxy Watch 7, Watch 7 Ultra та Buds 3 порапили в мережу

    Будь-хто, хто слідкував за останніми витоками щодо майбутнього заходу Unpacked від Samsung, повинен мати принаймні…

    27.06.2024

    10 налаштувань в Android, які потрібно змінити, щоб смартфон працював довше

    Сайт ZDNet опублікував кілька порад, які дозволять продовжити час автономної роботи Android-смартфону. Потрібно зайти в налаштування і…

    27.06.2024

    Apple випустила критично важливе оновлення для AirPods

    Apple випустила оновлення прошивки для AirPods та деяких моделей Beats, що усуває значну вразливість у…

    27.06.2024

    Google Translate отримав наймасштабніше оновлення

    Компанія Google оголосила про випуск великого оновлення фірмового сервісу Google Translate (Google Перекладач). За словами…

    27.06.2024

    Показали перший офіційний тизер Redmi K70 Ultra: IP68 і екран з частотою 144 Гц

    Ван Тен, голова бренду Redmi, розмістив перший тизер майбутнього флагмана Redmi K70 Ultra, який розкриває…

    27.06.2024