Новини України та Світу

Samsung зіткнулася з великими проблемами у 3-нм техпроцесі

Share
Час читання: < 1 хв.

За інформацією від Businesskorea, Samsung Foundry показала значні втрати у конкурентному бою з TSMC у сфері 3-нм техпроцесів, що стосується як відсотку виробничих норм, так і енергоефективності. Це означає, що Samsung значно відстає від свого головного конкурента, TSMC, у впровадженні передових технологій.

Внаслідок цього більшість провідних виробників чіпів, таких як Nvidia, AMD, Intel, Qualcomm, MediaTek та Apple, ймовірно, продовжать співпрацювати з TSMC для виробництва своїх 3-нм чіпів. Наприклад, Google також вирішила перейти на TSMC для свого флагманського чіпсету Tensor G5. У той же час, модель Tensor G4, яка стане основою майбутніх смартфонів Pixel 9, буде продовжувати виготовлятися Samsung Foundry на покращеному 4-нм техпроцесі.

Ці зміни свідчать про те, що Samsung потребує значних покращень у своїх технологіях, щоб зберегти конкурентоспроможність на ринку чіпів у майбутньому.

Samsung розповіла про масове виробництво своїх 3-нм чіпів ще 3 роки тому. У червні 2022 року компанія Samsung Foundry першою в галузі застосувала 3-нм техпроцес Gate-All-around (GAA) для масового виробництва. Однак через обмеження компанія все ще намагається залучити клієнтів до кінцевого продукту. 3-нм технологічний вузол першого покоління (SF3E) не виправдав очікувань компанії, коли справа стосується відсотка шлюбу та енергоефективності. Повідомляється, що його було прийнято в деяких нішевих сценаріях, таких як чіпи для видобутку криптовалюти. Тим не менш, широке впровадження, як і раніше, потребує поліпшень.

Qualcomm зазвичай розглядає стратегію подвійного постачання, співпрацюючи з Samsung Foundry та TSMC. Хоча це спрямоване на те, щоб убезпечити бізнес компанії, не покладаючись на одного виробника, генеральний директор компанії зазначив, що “поточна увага має бути зосереджена на ливарному виробництві в TSMC”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Samsung
  • Останні записи

    Стали відомі всі нововведення дизайну iPhone 16, у тому числі кнопка Capture та розташування камер

    Наступна лінійка iPhone 16 від Apple має суттєво покращити поточні моделі, особливо у плані дизайну…

    27.06.2024

    Офіційні рендери Galaxy Watch 7, Watch 7 Ultra та Buds 3 порапили в мережу

    Будь-хто, хто слідкував за останніми витоками щодо майбутнього заходу Unpacked від Samsung, повинен мати принаймні…

    27.06.2024

    10 налаштувань в Android, які потрібно змінити, щоб смартфон працював довше

    Сайт ZDNet опублікував кілька порад, які дозволять продовжити час автономної роботи Android-смартфону. Потрібно зайти в налаштування і…

    27.06.2024

    Apple випустила критично важливе оновлення для AirPods

    Apple випустила оновлення прошивки для AirPods та деяких моделей Beats, що усуває значну вразливість у…

    27.06.2024

    Google Translate отримав наймасштабніше оновлення

    Компанія Google оголосила про випуск великого оновлення фірмового сервісу Google Translate (Google Перекладач). За словами…

    27.06.2024

    Показали перший офіційний тизер Redmi K70 Ultra: IP68 і екран з частотою 144 Гц

    Ван Тен, голова бренду Redmi, розмістив перший тизер майбутнього флагмана Redmi K70 Ultra, який розкриває…

    27.06.2024