Samsung зіткнулася з великими проблемами у 3-нм техпроцесі

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

За інформацією від Businesskorea, Samsung Foundry показала значні втрати у конкурентному бою з TSMC у сфері 3-нм техпроцесів, що стосується як відсотку виробничих норм, так і енергоефективності. Це означає, що Samsung значно відстає від свого головного конкурента, TSMC, у впровадженні передових технологій.

Реклама

Внаслідок цього більшість провідних виробників чіпів, таких як Nvidia, AMD, Intel, Qualcomm, MediaTek та Apple, ймовірно, продовжать співпрацювати з TSMC для виробництва своїх 3-нм чіпів. Наприклад, Google також вирішила перейти на TSMC для свого флагманського чіпсету Tensor G5. У той же час, модель Tensor G4, яка стане основою майбутніх смартфонів Pixel 9, буде продовжувати виготовлятися Samsung Foundry на покращеному 4-нм техпроцесі.

Ці зміни свідчать про те, що Samsung потребує значних покращень у своїх технологіях, щоб зберегти конкурентоспроможність на ринку чіпів у майбутньому.

Samsung розповіла про масове виробництво своїх 3-нм чіпів ще 3 роки тому. У червні 2022 року компанія Samsung Foundry першою в галузі застосувала 3-нм техпроцес Gate-All-around (GAA) для масового виробництва. Однак через обмеження компанія все ще намагається залучити клієнтів до кінцевого продукту. 3-нм технологічний вузол першого покоління (SF3E) не виправдав очікувань компанії, коли справа стосується відсотка шлюбу та енергоефективності. Повідомляється, що його було прийнято в деяких нішевих сценаріях, таких як чіпи для видобутку криптовалюти. Тим не менш, широке впровадження, як і раніше, потребує поліпшень.

Qualcomm зазвичай розглядає стратегію подвійного постачання, співпрацюючи з Samsung Foundry та TSMC. Хоча це спрямоване на те, щоб убезпечити бізнес компанії, не покладаючись на одного виробника, генеральний директор компанії зазначив, що “поточна увага має бути зосереджена на ливарному виробництві в TSMC”.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ