Новини України та Світу

Альтернативи Telegram: список найкращих месенджерів для розгляду

Share
Час читання: 2 хв.

Сьогодні Telegram став одним із найпопулярніших месенджерів в Україні. Однак через спірність щодо його безпеки все більше людей задумуються про те, як видалити обліковий запис у Telegram і що можна використати в його заміну. У цій статті розглянемо найкращі альтернативи месенджеру Telegram, які можна розглядати для встановлення.

Відвідуючи App Store або Google Play, можна помітити різноманіття месенджерів, які пропонуються для завантаження. Кожен з них має свої унікальні особливості і переваги. Серед них найкращими є:

  • Signal — месенджер із відкритим кодом, який є доволі популярним в Україні. Він дозволяє надсилати текстові повідомлення та медіа. Надійне шифрування Signal високо оцінили представники різних систем безпеки.
  • WhatsApp — ще один доволі відомий месенджер, який активно використовується за межами України. У WhatsApp користувачі можуть надсилати текстові та голосові повідомлення, фото та відео, а також інші медіа. Окремо варто виокремити функцію групового відеочату, яка дає змогу під’єднати до одного дзвінка до 50 людей.
  • Slack — це застосунок для командної роботи, який поєднує в собі обмін повідомленнями та інструменти для планування й керування. Slack дозволяє ефективно налагодити робочі процеси та комунікацію між співробітниками. Серед особливих функцій месенджера відзначають можливість створювати в чаті підгрупи для обговорення окремих завдань і тем.
  • Threema — швейцарський месенджер поки не надто відомий, але вирізняється безпекою та зручністю. Користуватися застосунком можна анонімно, без реєстрації за номером телефону. Для захисту даних месенджер має децентралізовану мережу та наскрізне шифрування.

Це далеко не повний перелік варіантів, якими можна замінити Telegram. Щоб підібрати для себе відповідну програму, варто враховувати, для чого саме вона потрібна та які функції цікавлять.

На що звернути увагу під час вибору месенджера

Щоб вибрати дійсно захищений та зручний месенджер, потрібно звернути увагу на такі фактори:

  • відкритий код — завдяки цьому будь-хто може перевірити код на наявність вразливостей та загроз;
  • наскрізне шифрування — з ним повідомлення зможете прочитати лише ви та ваш співрозмовник.

Сьогодні власній безпеці в мережі варто приділити особливу увагу. Саме тому до вибору месенджера необхідно поставитися відповідально. З надійним застосунком ваша конфіденційна інформація буде по-справжньому захищена від зловмисників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Telegram
  • Останні записи

    Скасований Google Pixel Fold у 2020 року показали наживо

    Гнучкий смартфон Google Pixel Fold не був першою спробою Google створити складний телефон. Насправді, Google…

    30.06.2024

    Незабаром якість мобільного зв’язку в Україні різко зміниться

    Попри ворожі обстріли та проблеми з енергопостачанням, провідні українські оператори мобільного зв'язку, такі як Київстар,…

    30.06.2024

    Apple Music отримає нову функцію в iOS 18, яку Apple не рекламує

    У минулому місяці ми обговорювали цікаву функцію, яка, як повідомляється, з'явиться в Apple Music разом…

    30.06.2024

    Київстар попередив абонентів про зміни у зв’язку після 1 серпня

    З 1 серпня 2024 року мобільний оператор «Київстар» почне тестування радіочастоти у спектрі 2100 МГц…

    30.06.2024

    Apple працює над спрощенням процесу демонтажу батареї

    За даними ресурсу The Information, Apple працює над новим підходом до кріплення акумуляторів у своїх…

    29.06.2024

    Міноборони оголосило деталі та дату початку е-бронювання через “Дію”

    Незабаром українці зможуть скористатися новою можливістю електронного бронювання працівників через портал "Дія". Кабінет Міністрів України…

    29.06.2024