Новий MacBook Pro з M4 може вийти наприкінці 2024 року

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Компанія Apple нещодавно анонсувала новий чіп M4 для своїх флагманських планшетів iPad Pro з діагоналлю 11 та 13 дюймів. За словами відомого аналітика Росса Янга, засновника консалтингової компанії Display Supply Chain Consultants, Apple вже готується випустити потужні ноутбуки MacBook Pro наступного покоління із цим же чіпом M4.

Реклама

За інформацією Янга, постачання дисплеїв для 14- та 16-дюймових MacBook Pro з M4 почнуться у третьому кварталі, а на прилавках ноутбуки з’являться у четвертому кварталі, тобто наприкінці цього року. Таким чином, проміжок між анонсами двох поколінь флагманських MacBook Pro буде мінімальним за історію цих пристроїв.

Вражає і те, що інженерам Apple вдалося створити новий чіп M4 всього через кілька місяців після виходу M2 і M3. При цьому M4 виготовляється за новим 3-нм техпроцесом другого покоління компанії TSMC.

Чіп M4 випускається у двох версіях: основна 9-ядерна з трьома високопродуктивними ядрами та шістьма енергоефективними, а також більш продуктивна 10-ядерна конфігурація з чотирма потужними ядрами. Як показують тести, топовий 10-ядерний M4 значно перевершує всі конкуруючі рішення, зокрема, флагманський чіп Snapdragon від Qualcomm. У порівнянні з M2 і M3 новий чіп на 45% швидше в бенчмарку Geekbench 6. Навіть 9-ядерна модифікація M4 демонструє видатну продуктивність, лише трохи поступаючись старшій версії.

Ще однією важливою перевагою M4 є підтримка сучасної ARMv9 архітектури, оптимізованої для ресурсомістких завдань, завдяки чому нові MacBook Pro зможуть ще ефективніше справлятися з вимогливими програмами для професіоналів.

Крім того, M4 значно збільшує ігрові можливості ноутбуків Apple. Підтримка інструкцій AVX2 у новітньому портувальному комплекті Apple Game Porting Toolkit 2 гарантує високу частоту кадрів в іграх, тому MacBook Pro нарешті зможуть конкурувати з ігровими ноутбуками на Windows.

У повідомленні Росса Янга не уточнюється, чи будуть разом з базовим M4 відразу представлені продуктивніші версії – M4 Pro та M4 Max. Однак якщо Apple збереже стратегію торішнього анонсу MacBook Pro з M1, то є надія, що ми побачимо всі три модифікації чіпа одночасно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: