Новини України та Світу

Виявлено критичну вразливість Wi-Fi у Windows, яка дозволяє запускати шкідливий код

Share

Microsoft підтвердила існування нової вразливості в драйвері Wi-Fi для Windows, яка позначена як CVE-2024-30078. Ця вразливість отримала високий рейтинг серйозності — 8,8 балів за 10-бальною шкалою Common Vulnerability Scoring System (CVSS).

Проблема стосується всіх підтримуваних версій Windows, включаючи останні оновлення. Зловмисникам не потрібно мати фізичний доступ до комп’ютера жертви; досить лише знаходитися поблизу пристрою.

Використовуючи цю вразливість, хакери можуть отримати повний контроль над комп’ютером жертви та запускати на ньому шкідливий код. Для цього не потрібна аутентифікація або взаємодія користувача з посиланнями чи вкладеннями.

За словами Джейсона Кікти, директора з інформаційної безпеки в компанії Automox, ця вразливість становить особливу загрозу для громадських місць на кшталт готелів, виставкових залів, оскільки там легше атакувати безліч підключених до Wi-Fi пристроїв, залишаючись практично непоміченим.

Рекомендовано встановити останні оновлення безпеки від Microsoft, щоб захиститися. Користувачам, які досі використовують застарілі версії Windows без підтримки, слід оновити до підтримуваної версії. У крайньому випадку, можна використовувати засоби захисту на рівні мережі для моніторингу підозрілої активності.

Як зазначає Кікта, ця загроза потенційно може обійти мережне виявлення та системи запобігання вторгненням. Тому інсталяція корпорації Майкрософт має стати пріоритетом для будь-якого користувача Windows. Незабаром можуть з’явитися публічні інструменти для експлуатації цієї вразливості, тому тимчасове вікно для встановлення критично важливих оновлень стрімко скорочується.

Виправлення цієї проблеми безпеки було випущено Microsoft в рамках щомісячного циклу оновлень «Вівторок виправлень» за червень 2024 року.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Wi-FiWindows
  • Останні записи

    iPhone 17 успадкує головну фішку від iPad Pro

    Відразу кілька гаджетів Apple отримають новий корпус. Про це повідомляє Марк Гурман із Bloomberg. У…

    17.06.2024

    Apple створить найтонший iPhone 17 за всю історію бренду

    Компанія Apple підняла свою інженерну майстерність, представивши 11- та 13-дюймові моделі M4 iPad Pro. Ці…

    16.06.2024

    На думку експертів, Apple планує зробити iPad складним

    Еллісон Джонсон з The Verge висловлює думку, що iPad має змінити свою форму, навчившись складатися…

    16.06.2024

    Чи вистачить 8 ГБ відеопам’яті для сучасних ігор AAA-класу

    Світ комп'ютерних ігор є постійно розвиваючимся ландшафтом, де технології постійно вдосконалюються. Однак із прогресом виникає…

    16.06.2024

    Штучний інтелект в стилі ChatGPT виявлено у бета-версії HyperOS

    Xiaomi досягає значних успіхів у галузі штучного інтелекту, випустивши останню бета-версію HyperOS для Xiaomi 14,…

    16.06.2024

    Apple має намір зробити свої пристрої ще тоншими

    Після запуску iPad Pro M4, який називають найтоншим пристроєм Apple з товщиною всього 5,1 мм,…

    16.06.2024