Новини України та Світу

Комісія ЄС загрожує Apple штрафом до $50 млн на день через політику комісій в App Store

Share
Час читання: < 1 хв.

З початку цього року Європейський Союз активно впроваджує новий антимонопольний Закон про цифрові ринки, спрямований на обмеження домінуючого становища та несумлінних практик найбільших технологічних компаній. Наразі Брюссель готується до першого великого кейсу – звинувачення корпорації Apple у порушенні цього закону.

Згідно з інформацією Financial Times, Європейська комісія найближчим часом висуне звинувачення Apple у недотриманні вимог Закону про цифрові ринки. Суть звинувачень полягає в політиці комісійних зборів, які Apple стягує з розробників за продаж їхніх додатків у App Store.

Ключові претензії полягають у тому, що Apple фактично змушує розробників використовувати лише платіжний процесор, стягуючи при цьому додаткові 3% комісії. Крім того, компанія накладає обмеження на те, щоб направляти користувачів до альтернативних магазинів програм, беручи за це ще й “плату за базову технологію”.

За словами джерел, знайомих із ситуацією, подібні дії Apple будуть визнані порушенням антимонопольного законодавства ЄС. У разі офіційного пред’явлення звинувачень корпорації загрожує штраф у розмірі до 5% від її глобального щоденного обороту, що еквівалентно приблизно 50 мільйонам доларів на день.

Втім, таких драконівських заходів Єврокомісії може й не дійти. Apple все ще має шанс виправити свою практику до винесення остаточного рішення і уникнути великого штрафу. Але очевидно, що тиск на американську компанію лише посилиться у рамках реалізації нового антимонопольного законодавства ЄС.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: AppleЄС
  • Останні записи

    iFixit випустили свій аналіз внутрішнього дизайну моделей iPhone 16 Pro і iPhone 16 Pro Max

    Команда iFixit провела аналіз внутрішньої конструкції iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max, виявивши…

    28.09.2024

    На смартфонах Xiaomi з’явиться технологія для інтеграції з Windows

    Xiaomi інтегрувала додаток Link to Windows від Microsoft у свої нові флагманські смартфони Xiaomi 14T…

    28.09.2024

    Xiaomi 15 на базі чіпа Snapdragon 8 Elite вийде 23 жовтня

    Компанія Xiaomi оголосила дату презентації свого нового флагманського смартфона — Xiaomi 15. Пристрій, який буде…

    28.09.2024

    ШІ-смартфон Rabbit R1 виявився нікому не цікавим

    Глава компанії Rabbit, Джессі Лю, повідомив про те, що фірмовий ШІ-смартфон Rabbit R1 виявився нецікавим…

    28.09.2024

    Окуляри Apple Vision Pro отримають потужний чип M5 і підтримку ШІ

    Окуляри Apple Vision Pro мають потужний чіп M5 і підтримку штучного інтелекту. Компанія Apple розпочала…

    28.09.2024

    Стратегія Age of Mythology: Retold запустила тестування майбутнього контенту

    Стратегія Age of Mythology: Retold запустила тестування майбутнього контенту, дотримуючись успішного старту останнього ремейку від…

    28.09.2024