Комісія ЄС загрожує Apple штрафом до $50 млн на день через політику комісій в App Store

Час читання: < 1 хв.
Комісія ЄС загрожує Apple штрафом до $50 млн на день через політику комісій в App Store

З початку цього року Європейський Союз активно впроваджує новий антимонопольний Закон про цифрові ринки, спрямований на обмеження домінуючого становища та несумлінних практик найбільших технологічних компаній. Наразі Брюссель готується до першого великого кейсу – звинувачення корпорації Apple у порушенні цього закону.

Реклама

Згідно з інформацією Financial Times, Європейська комісія найближчим часом висуне звинувачення Apple у недотриманні вимог Закону про цифрові ринки. Суть звинувачень полягає в політиці комісійних зборів, які Apple стягує з розробників за продаж їхніх додатків у App Store.

Ключові претензії полягають у тому, що Apple фактично змушує розробників використовувати лише платіжний процесор, стягуючи при цьому додаткові 3% комісії. Крім того, компанія накладає обмеження на те, щоб направляти користувачів до альтернативних магазинів програм, беручи за це ще й “плату за базову технологію”.

Зараз читають  Apple обіцяє повернути давно забуту функцію в iOS 18

За словами джерел, знайомих із ситуацією, подібні дії Apple будуть визнані порушенням антимонопольного законодавства ЄС. У разі офіційного пред’явлення звинувачень корпорації загрожує штраф у розмірі до 5% від її глобального щоденного обороту, що еквівалентно приблизно 50 мільйонам доларів на день.

Втім, таких драконівських заходів Єврокомісії може й не дійти. Apple все ще має шанс виправити свою практику до винесення остаточного рішення і уникнути великого штрафу. Але очевидно, що тиск на американську компанію лише посилиться у рамках реалізації нового антимонопольного законодавства ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.