На відео показали військовий безпілотний підводний човен США Manta Ray

Час читання: < 1 хв.
На відео показали військовий безпілотний підводний човен США Manta Ray

Northrop Grumman представила нові подробиці та кадри свого безпілотного підводного апарату Manta Ray, розробленого для DARPA. Нещодавно опубліковані відеоролики, зокрема 4K 360° тур першого випробувального занурення, надають детальний огляд цього XLUUV (екстра-великий безпілотний підводний апарат).

Реклама

Після чотирьох років розробки прототип Manta Ray здійснив свою першу морську подорож на початку цього року. Цей безпілотник призначений для виконання далеких і тривалих місій без участі людини. Його можна запускати лише з пірсу. Гідродинамічний корпус і система плавучості дозволяють апарату долати великі відстані з мінімальними витратами енергії.

Зараз читають  ЗСУ використовують нового робота-камікадзе ARK-1 для знищення техніки та укріплень

Брайан Теобальд, головний інженер Manta Ray, розповів про унікальний руховий механізм планера, який полягає в “цілеспрямованому падінні вперед” як вгору, так і вниз. Дрон оснащений двома чотирилопатевими пропелерами, розташованими на кромках крил, що забезпечує підвищену маневреність під водою. Крім того, він може заощаджувати енергію, осідаючи на морське дно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОnewatlas.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.