Lifecell пояснила абонентам причини знову виниклих проблем зі зв’язком

Час читання: 2 хв.

У компанії «Lifecell» пояснили своїм абонентам, що продовжується процес підключення генераторів до обладнання.

Реклама

Зазначається, що до кінця поточного року планується підключити до генераторів ще близько 200 базових станцій. Крім того, було значно збільшено кількість базових станцій, обладнаних новими, більш ефективними літієвими батареями. Планується, що до кінця 2024 року кількість таких обладнаних станцій зросте ще у 1,6 рази.

Компанія підкреслила, що мережа мобільного зв’язку спочатку планувалася й будувалася з урахуванням стаціонарного живлення.

«При знеструмленні наше обладнання переходить в режим роботи від батарей, а коли вони виснажуються, а стаціонарне живлення не повернулося – надалі базова станція може працювати лише від генератора», – розповіли в «Lifecell» нюанси роботи під час відключень електроенергії.

При знеструмленнях велика кількість людей одночасно переходить на мобільний Інтернет. Тому, кажуть у «Lifecell», батареї на базових станціях швидко розряджаються та погіршується якість зв’язку.

Також в «Lifecell» пояснили, що у кожної базової станції немає свого генератора, і цьому є причина. Так, для підживлювання однієї базової станції під час блекауту потрібно до 50 л дизпалива на добу залежно від типу генератора, та як мінімум одна людина, яка регулярно його дозаправлятиме.

Зараз читають  Microsoft примусово оновлює Windows 10 і рекомендує самостійно переходити на Windows 11

«У lifecell близько 10 тис. базових станцій по всій Україні, тож одночасно забезпечувати їх роботу від альтернативних джерел живлення фізично неможливо», – повідомили в «Lifecell».

В свою чергу далеко не всі абоненти «lifecell» задоволені якістю зв’язку оператора і вважають, що оператор недостатньо підготувався до відключень електроенергії.

«Немає світла – немає інтернету!»,

«За останні пів року змінилося на гірше, як що раніше не міг нахвалитися інтернетом 4G, навіть роздачу вмикав по WI-FI, то зараз собі не вистачає, і все це на тих самих локаціях що і раніше і все це відбувається хвилями, то все чудово, то зовсім нічого не має, і ніяк не пов’язано з відключеннями світла, інтернету може не бути і при відсутності відключень, а може навпаки, немає світла а інтернет чудовий».

«З 22-го року абсолютно нічого не змінилося, крім ціни на тарифи. Як зникала мережа під час вимкнення світла, так і зникає», – скаржаться абоненти на офіційній сторінці “Lifecell” у Faccebook.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОPOLITEKA

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.