Україна створила потужну систему РЕБ: які об’єкти вона захистить від атак дронів з росії

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Українська компанія “Піранья Тех” створила мобільну систему МСПБПЛА-12 для протидії безпілотним літальним апаратам. Ця система пригнічує 14 діапазонів радіочастот від 200 МГц до 6000 МГц, змушуючи безпілотники падати, “сліпнути” або губитися в просторі. Про це повідомляється на офіційному сайті платформи Brave Inventors, яка об’єднує українських винахідників, інвесторів, бізнес і волонтерів для створення інноваційної техніки для військових.

Реклама

МСПБПЛА-12 покликана ускладнити або унеможливити виконання завдань ворожими операторами безпілотників. Система забезпечує постановку радіоперешкод за кількома діапазонами частот, що призводить до втрати або перешкод в управлінні БПЛА, втрати відеосигналу з дронами, неможливості використання геопозиціонування та втрати показань телеметрії. Це може призвести до падіння ворожих БПЛА, їх дезорієнтації в просторі та переривання місії. Вартість розробки становить 11 200 000 гривень.

Система підтримує 14 каналів придушення і може бути джерелом радіоперешкод на частотах сигналів від 200 МГц до 6000мГц. Виробник зазначає, що МСПБПЛА-12 здатний працювати одночасно за вказаними смугами частот, не створюючи перешкод для сусідніх смуг частот. Апарат має загальну вихідну потужність до 1500Вт, оснащений зовнішніми спрямованими антенами високого посилення, а також захистом від пошкодження антени або РЧ кабелю. Щоб уникнути перегріву, апарат автоматично припиняє роботу при досягненні 65 °C і відновлює при 50 °C. Для живлення система може використовувати акумулятор або генератор, час роботи від батареї — від 60 хвилин.

МСПБПЛА-12 може застосовуватися у військових місіях, спецопераціях, а також для протидії нальотам дронів-камікадзе, зокрема на такі об’єкти, як аеропорти, нафтосховища та інші. Серед переваг системи згадується збільшена потужність і дальність дії, мобільність, зручність використання, універсальність за рахунок кількості діапазонів і автономність.

Комплектація МСПБПЛА-12 охоплює: підйомний механізм, механізм направлення антен, електронні блоки постановки завад, спрямовані антени, блок живлення, пульт керування. Комплектація додатково узгоджується із замовником.

Виробник надає гарантію на зберігання 24 місяці з моменту отримання, на експлуатацію — 12 місяців. Гарантійний термін служби акумуляторної батареї також становить 12 місяців. Ремонт протягом гарантійного терміну здійснює підприємство-виробник. Заявлений термін служби МСПБПЛА-1 становить не менше 5 років.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоФОКУС

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: