Новини України та Світу

WhatsApp запроваджує перевірку віку користувачів

Share
Час читання: 2 хв.

Експерти з профільного порталу WaBetaInfo помітили, що месенджер WhatsApp почав вимагати підтвердження віку користувачів. Якщо вказати неправильну дату, користуватися месенджером буде неможливо.

Згідно з новими політиками конфіденційності, користуватися WhatsApp можуть особи, які досягли 13 років. Однак у деяких країнах цей ліміт відрізняється. Наприклад, у деяких штатах США користувачам має бути щонайменше 15 років для доступу до соціальних мереж та месенджерів. У Євросоюзі офіційно месенджери дозволені особам віком від 16 років.

Нещодавно в країнах ЄС набули чинності «Закон про цифрові ринки» (DMA) та «Закон про цифрові послуги» (DSA), згідно з яким усі інтернет-сервіси повинні вимагати віку користувачів, щоб зовсім маленькі діти не могли зайти в них. Щоб відповідати цій вимогі, WhatsApp вводить перевірку віку.

Так, якщо 14-річний користувач із США введе свої справжні дату та рік народження, програма не дозволить продовжити реєстрацію. Якщо це зробить 15-річний користувач, програма продовжить працювати у штатному режимі. Поки що неясно, чи буде цей ліміт відрізнятися залежно від країн. Швидше за все, ця перевірка віку буде активна лише у Сполучених Штатах та країнах Євросоюзу.

Ця перевірка – чиста формальність. Так, малолітньому користувачеві ніхто не заважає ввести некоректний рік народження та продовжити спілкування у WhatsApp. Сам месенджер не вимагає жодних документів, які б підтверджували справжній вік людини.

Розробники WhatsApp попереджають, що інші користувачі WhatsApp не бачитимуть дату народження, якщо людина вказала її. Зробити дату народження публічної (як це реалізовано в Telegram) не вдасться. Встановити дату народження вийде лише один раз. Відредагувати її потім буде неможливо.

Дати виходу та географія поширення нововведення поки що офіційно не оголошені. Експерти з WaBetaInfo припускають, що перевірка віку у WhatsApp розпочнеться протягом цього року.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: WhatsApp
  • Останні записи

    Нова соцмережа в App Store не має жодного живого користувача

    У магазині додатків App Store з'явився новий мобільний додаток SocialAI, який є аналогом X (Twitter).…

    18.09.2024

    Для викрадення паролів з Google Chrome хакери почали застосовувати новий інструмент

    Хакери продовжують вдосконалювати методи викрадення користувацьких даних, і однією з останніх загроз стало шкідливе ПЗ…

    18.09.2024

    Попри оновлення, нова версія ChatGPT o1 допускає базові помилки

    У середині вересня OpenAI представила нову модель штучного інтелекту під назвою o1, раніше відому як…

    18.09.2024

    Перші тести iPhone 16: оцінка продуктивності в іграх і часу автономної роботи

    Apple зняла ембарго на публікацію оглядів нових iPhone, що дало змогу дізнатися більше про новинки.…

    18.09.2024

    Оновлення One UI 6.1.1 від Samsung знову викликало проблеми: камери флагманів Galaxy перестали працювати

    Нещодавно Samsung випустила велике оновлення One UI 6.1.1 для флагманської серії Galaxy S23, але вже…

    18.09.2024

    Розчарування від Samsung: ємність батареї Galaxy S25+ залишиться на рівні Galaxy S24+

    За інформацією ресурсу Galaxy Club, новий смартфон Samsung Galaxy S25+, який є другою за вартістю…

    18.09.2024