WhatsApp запроваджує перевірку віку користувачів

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Експерти з профільного порталу WaBetaInfo помітили, що месенджер WhatsApp почав вимагати підтвердження віку користувачів. Якщо вказати неправильну дату, користуватися месенджером буде неможливо.

Реклама

Згідно з новими політиками конфіденційності, користуватися WhatsApp можуть особи, які досягли 13 років. Однак у деяких країнах цей ліміт відрізняється. Наприклад, у деяких штатах США користувачам має бути щонайменше 15 років для доступу до соціальних мереж та месенджерів. У Євросоюзі офіційно месенджери дозволені особам віком від 16 років.

Нещодавно в країнах ЄС набули чинності «Закон про цифрові ринки» (DMA) та «Закон про цифрові послуги» (DSA), згідно з яким усі інтернет-сервіси повинні вимагати віку користувачів, щоб зовсім маленькі діти не могли зайти в них. Щоб відповідати цій вимогі, WhatsApp вводить перевірку віку.

Так, якщо 14-річний користувач із США введе свої справжні дату та рік народження, програма не дозволить продовжити реєстрацію. Якщо це зробить 15-річний користувач, програма продовжить працювати у штатному режимі. Поки що неясно, чи буде цей ліміт відрізнятися залежно від країн. Швидше за все, ця перевірка віку буде активна лише у Сполучених Штатах та країнах Євросоюзу.

Ця перевірка – чиста формальність. Так, малолітньому користувачеві ніхто не заважає ввести некоректний рік народження та продовжити спілкування у WhatsApp. Сам месенджер не вимагає жодних документів, які б підтверджували справжній вік людини.

Розробники WhatsApp попереджають, що інші користувачі WhatsApp не бачитимуть дату народження, якщо людина вказала її. Зробити дату народження публічної (як це реалізовано в Telegram) не вдасться. Встановити дату народження вийде лише один раз. Відредагувати її потім буде неможливо.

Дати виходу та географія поширення нововведення поки що офіційно не оголошені. Експерти з WaBetaInfo припускають, що перевірка віку у WhatsApp розпочнеться протягом цього року.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ