Можливо, Google продовжує розробку Google Glass

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Компанія Google вже багато років займається розробкою AR-окулярів, але ще не випустила споживчий продукт. Реакція на недовговічність Google Glass Explorer Edition, схоже, змусила пошукового гіганта виявляти зайву обережність, коли йдеться про споживчі смарт-окуляри.

Реклама

Однак останні новини говорять про те, що Google готує ще один прилад доповненої реальності (AR). Сьогодні компанія Magic Leap оголосила про «багатогранне, стратегічне технологічне партнерство» з Google. Magic Leap виробляє одні з найпередовіших AR-окулярів, тому це оголошення заслуговує на особливу увагу.

Поєднання передових технологій Magic Leap з ШІ Gemini, Project Astra, Android XR та потужною екосистемою додатків та контенту Play Store може призвести до створення неймовірно потужних та універсальних AR-окулярів.

Шахрам Ізаді, керівник напряму AR/XR (розширена реальність) компанії Google, сказав: «Ми з нетерпінням чекаємо на можливість об’єднати лідерство Magic Leap в галузі оптики та виробництва з нашими технологіями, щоб вивести на ринок ширший спектр іммерсивних вражень. Поєднавши зусилля, ми зможемо сприяти розвитку майбутнього екосистеми XR за допомогою унікальних та інноваційних продуктів».

Отримайте Microsoft Office для Windows/Mac за 25 доларів

Про те, коли буде випущено наступні AR-окуляри Google, не згадувалося, але ринок зростає, і кілька компаній пропонують просунуті смарт-окуляри з деякими AR-можливостями.

Пройшло 11 років з того часу, як Google почала продавати Google Glass. Сподіваємося, що в найближчі рік-два ми побачимо покращену версію, яка використовує багату екосистему та широкі можливості Google.

Історія AR від Google

Власники прототипу Google Glass 2013 постраждали від обурення громадськості. Термін «Glassholes» став асоціюватися з власниками цього пристрою через його можливість таємно записувати людей. Неважливо, що аналогічна можливість запису відео мав будь-який мобільний телефон, який можна було дістати з кишені.

Google продала два покоління Google Glass Enterprise Edition для корпорацій, які побачили цінність цієї технології, перш ніж припинити випуск продукту у 2023 році.

З того часу компанія вивчає та набуває відповідних технологій, у тому числі купила виробника інтригуючих смарт-окулярів North Focals у 2020 році.

Наприкінці Google IO 2022 компанія продемонструвала смарт-окуляри з дисплеями, що забезпечують переведення та транскрипцію в режимі реального часу. На Google IO 2024 вражаючий сегмент Project Astra ненадовго продемонстрував розпізнавання зображень за допомогою штучного інтелекту та чату через смарт-окуляри.

Як і Google Glass, Magic Leap провалився як споживчий продукт, але досяг більшого успіху як корпоративне рішення. Нинішнє покоління очок Magic Leap 2 вартістю 3300 доларів пропонує найкращу в галузі яскравість та кут огляду при досить легкому 260-грамовому корпусі.

Це чудова новина, що піонери AR Google та Magic Leap тепер працюють разом над AR та XR продуктами майбутнього. Можливо, найближчим часом ми навіть отримаємо AR-окуляри з можливостями просторових обчислень.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ