Новини України та Світу

Google додасть у хромбуки функцію пам’яті, схожу на скандальну Microsoft Recall

Share
Час читання: 2 хв.

Компанія Google обережно вивчає можливість використання в операційній системі ChromeOS функції, схожої на нещодавно анонсовану Microsoft опцію Recall для Windows 11. Остання, нагадаємо, постійно відстежує дії користувача, щоб дати можливість у будь-який момент швидко повернутися до чогось у минулому. У Google нову функцію наразі називають просто “Пам’ять”.

Віцепрезидент Google з ChromeOS Джон Соломон (John Solomon) в інтерв’ю виданню PCWorld заявив, що компанія вбачає потенціал у функціональності, яка дасть змогу користувачам “повернутися назад у часі” і згадати, чим вони займалися на пристрої раніше.

“Уявіть, що ви дивитеся щось на екрані, потім відволікаєтеся – йдете поговорити з кимось або випити води. При поверненні до Chromebook було б зручно мати можливість перемотування до того місця, на якому ви зупинилися, або функцію запису екрана, яка поверне в потрібне місце”, – пояснив Соломон.

За його словами, Google вже обговорює конкретні сценарії використання такої функціональності в ChromeOS з відповідними підрозділами і, на відміну від Microsoft, збирається зробити акцент на тому, щоб користувач повністю контролював процес. Це має бути, по суті, керована вручну функція запису і відтворення фрагментів екрана, а не постійний моніторинг всієї активності.

“Люди вважають дивними технології, які працюють незрозуміло як, не приносять їм очевидної користі та відчуття контролю з їхнього боку. Наш підхід буде іншим: користувач сам вирішує, де і коли ввімкнути Recall, і отримати можливість легко повернутися до потрібного моменту роботи”, – наголосив Соломон.

Крім того, в інтерв’ю обговорювалися й інші актуальні теми розвитку Chromebook – зокрема, плани з оснащення пристроїв спеціалізованими ШІ-чіпами Snapdragon, інтеграція функцій штучного інтелекту та пріоритетна увага Google до моделей Chromebook з розширеними інтелектуальними можливостями.

Незважаючи на те, що Chromebook часто сприймається як простіший і доступніший пристрій порівняно з Windows і Mac, Google активно інвестує в розвиток смарт-функцій для цієї системи. Найближчими роками Chromebook, ймовірно, стане ще більш розумним пристроєм.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Samsung Galaxy S24 FE здатний знімати в режимі 8K/30 FPS

    26 вересня 2024 року відбулася презентація Samsung Galaxy S24 FE — найбільш доступного смартфона в…

    27.09.2024

    Microsoft нарешті усунула давню проблему єдиного входу в Windows 10

    Цього тижня Microsoft випустила необов'язкове оновлення KB5043133 для Windows 10, яке принесло кілька покращень у…

    27.09.2024

    Вихід iOS 18.0.1 вже не за горами і в ній будуть виправлені помилки

    За наявними даними, компанія Apple готує до випуску нову версію iOS 18.0.1, яка міститиме виправлення…

    27.09.2024

    Samsung Galaxy S26 отримає значний приріст продуктивності

    З урахуванням того, що до випуску Samsung Galaxy S25 залишилося лише чотири місяці, з'явилися перші…

    27.09.2024

    Apple працює над спрощеною версією гарнітури Vision Pro

    Apple планує випустити доступнішу версію шолома доповненої реальності Vision Pro у 2025 році. Щоб зменшити…

    27.09.2024

    Названо смартфони, які першими отримають чіп Snapdragon 8 Elite

    Згідно з рекламним тизером смартфона Xiaomi 15, можлива назва нового процесора Snapdragon 8 Gen 4…

    27.09.2024