Google додасть у хромбуки функцію пам’яті, схожу на скандальну Microsoft Recall

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Компанія Google обережно вивчає можливість використання в операційній системі ChromeOS функції, схожої на нещодавно анонсовану Microsoft опцію Recall для Windows 11. Остання, нагадаємо, постійно відстежує дії користувача, щоб дати можливість у будь-який момент швидко повернутися до чогось у минулому. У Google нову функцію наразі називають просто “Пам’ять”.

Реклама

Віцепрезидент Google з ChromeOS Джон Соломон (John Solomon) в інтерв’ю виданню PCWorld заявив, що компанія вбачає потенціал у функціональності, яка дасть змогу користувачам “повернутися назад у часі” і згадати, чим вони займалися на пристрої раніше.

“Уявіть, що ви дивитеся щось на екрані, потім відволікаєтеся – йдете поговорити з кимось або випити води. При поверненні до Chromebook було б зручно мати можливість перемотування до того місця, на якому ви зупинилися, або функцію запису екрана, яка поверне в потрібне місце”, – пояснив Соломон.

За його словами, Google вже обговорює конкретні сценарії використання такої функціональності в ChromeOS з відповідними підрозділами і, на відміну від Microsoft, збирається зробити акцент на тому, щоб користувач повністю контролював процес. Це має бути, по суті, керована вручну функція запису і відтворення фрагментів екрана, а не постійний моніторинг всієї активності.

“Люди вважають дивними технології, які працюють незрозуміло як, не приносять їм очевидної користі та відчуття контролю з їхнього боку. Наш підхід буде іншим: користувач сам вирішує, де і коли ввімкнути Recall, і отримати можливість легко повернутися до потрібного моменту роботи”, – наголосив Соломон.

Крім того, в інтерв’ю обговорювалися й інші актуальні теми розвитку Chromebook – зокрема, плани з оснащення пристроїв спеціалізованими ШІ-чіпами Snapdragon, інтеграція функцій штучного інтелекту та пріоритетна увага Google до моделей Chromebook з розширеними інтелектуальними можливостями.

Незважаючи на те, що Chromebook часто сприймається як простіший і доступніший пристрій порівняно з Windows і Mac, Google активно інвестує в розвиток смарт-функцій для цієї системи. Найближчими роками Chromebook, ймовірно, стане ще більш розумним пристроєм.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ